Člani zasedbe Flirrt za jesen napovedujejo nov album. Foto: Primož Lukežič
Člani zasedbe Flirrt za jesen napovedujejo nov album. Foto: Primož Lukežič

Nova skladba nosi naslov Preden greš še mal ostan, nastala pa je pod peresom kitarista skupine Davida Stritarja. Poleg Roka Lunačka, frontmena skupine, je za mikrofon poprijela tudi Eva Breznikar, ki je odpela backvokale. Pomembno mesto v skladbi so našla tudi tolkala, za katera je poprijel akademski tolkalist Martin Janežič – Buco.

Avtor besedila, Stritar je o pesmi med drugim dejal: "Preden greš še mal ostan je večplastna skladba. Besedilo je namenoma napisano zavajajoče in si ga bo površen poslušalec zelo verjetno napačno razlagal. A po mojem mnenju je ravno to čar glasbe in na splošno umetnosti." OI pesmi in tem, komu je namenjena pa Stritar pravi: "Nekateri si bodo morda skladbo žvižgali ob pomivanju posode, morda bodo romantiki na pomolu z njo osvajali punce … /.../ . Nekateri bodo skladbo sprejeli. Nekateri jo bodo popljuvali. Nas to ne gane."

Zaradi nesoglasij imenu dodali še en R
Že pred časom je Lunaček za MMC pojasnil, da se je v petih letih, ko skupina zaradi nesoglasij med člani nekdanje zasedbe ni delovala, nabralo kar precej stvari, ki jih je hotel skozi glasbo povedati.

Zato je osnoval novo skupino, zaradi nesoglasji s starimi člani pa so imenu dodali še en R. Lunaček je takrat dejal da dodatni R morda simbolizira tudi nekaj več RokenRola v pesmih. Obenem je takrat tudi zagotovil, da bodo v osnovi ostali zvesti staremu slogu, ob tem pa še opomnil, da so člani v tem času odrasli in doživeli marsikatero izkušnjo, ki vpliva tudi na malce drugačen slog skupine.

Neuradni videospot za najnovejši singl, ki obenem napoveduje album, ki izide jeseni, si lahko ogledate spodaj.