Festivalsko praznovanje so bo letos začelo v Novem Sadu, kjer bo v štirih dneh nastopilo več kot 500 izvajalcev na 20 odrih. Foto: Reuters
Festivalsko praznovanje so bo letos začelo v Novem Sadu, kjer bo v štirih dneh nastopilo več kot 500 izvajalcev na 20 odrih. Foto: Reuters
false
Festival Exit se bo končal ob sončnem vzhodu ob odru Dance Arena 13. julija. Foto: Reuters
Exit festival
Nato pa se festivalsko vzdušje seli na plažo Jez - v neposredno bližino Budve na Sea Dance. Foto: Reuters

Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu med 9. in 12. julijem. In od 15. do 18. julija na festivalu Sea Dance.

Letos so organizatorji sestavili najmočnejši program do zdaj. Med nastopajočimi so se znašla imena, kot so Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental DJ, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, slovenski Ludovik Material in mnogi drugi. Na 30 odrih bo nastopilo več kot tisoč umetnikov.

V sodelovanju z organizatorjem smo poklonili dvema srečnežema dve vstopnici za festival Exit.
Pravilni odgovor, da je Emeli Sandé na odprtju Olimpijskih iger 2012 v Londonu zapela skladbo Abide with Me in na zaprtju skladbo Read All About It, Pt. III je prinesel vstopnici:
- Andreju Golji in
- Lari Zupančič.

Odgovore smo sprejemali do srede, 1. julija, do 21. ure.

Prva izvedba festivala je bila posledica lokalnih študentskih protestov leta 2000. Protesti proti političnemu režimu Slobodana Miloševiča se je spremenilo v festival, kjer so želeli, da glasba postane aktivno politično orodje ali vsaj platforma za pogovore o trenutnih političnih idejah in vprašanjih - še posebej tistih, ki se ukvarjajo s težavami mladih v regiji.

V sodelovanju z organizatorjem smo poklonili dvema srečnežema dve vstopnici za festival Sea Dance
Pravilni odgovor, da so bili The Prodigy dvakrat nominirani za nagrado grammy, je prinesel vstopnici:

- Neži Prah in
- Samu Pergarju.

Odgovore smo sprejemali do srede, 1. julija, do 21. ure.

V 15 letih je Exit obiskalo že več kot 2,5 milijona obiskovalcev iz 60 držav.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v povezavi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.