Zsa Zsa Gabor je upihnila 94 svečk na torti. Foto: EPA
Zsa Zsa Gabor je upihnila 94 svečk na torti. Foto: EPA

Že julija lani so mnogi napovedovali, da si po hudem padcu s postelje ne bo več opomogla, januarja letos so ji morali amputirati desno nogo, 1. februarja pa so jo prepeljali v bolnišnico zaradi hudih notranjih krvavitev - a črne napovedi, da ne bo dočakala še enega rojstnega dne, se na srečo niso uresničile. In ne samo to, njeni zdravniki so sporočili, da se počuti dovolj dobro, da lahko predvidoma v sredo že zapusti bolnišnico ter praznuje v družbi prijateljev in družinskih članov.

Igralkin zdravstveni karton je v zadnjem desetletju sicer precej obsežen - leta 2002 je bila udeležena v hudi prometni nesreči, zaradi katere je v bolnišnici preživela kar nekaj tednov. Leta 2007 jo je zadela možganska kap, zaradi posledic pa je nato sledilo še nekaj operacij.

Devet zakonov in en nasvet
Igralka z madžarskimi koreninami je bolj kot na račun igre zaslovela na račun svoje lepote in razkošnega življenja, veliko zanimanja pa je pritegnilo tudi njeno burno ljubezensko življenje. Zsa Zsa je pred oltar namreč stopila kar devetkrat, nazadnje leta 1986, ko jo je tja popeljal princ Frederic von Anhalt, s katerim je poročena še danes.

"Ločiti se od moškega samo zato, ker ga ne ljubiš, je skoraj tako neumno, kot da se poročiš, ker ga," pa je eden njenih najbolj slavnih citatov.