Italijanski mediji so se lotili brskanja po življenju Francesce Pascale. Foto: EPA
Italijanski mediji so se lotili brskanja po življenju Francesce Pascale. Foto: EPA
Silvio Berlusconi
Na krilih nove ljubezni še petič na premierski položaj? Foto: EPA

76-letni medijski mogotec, ki se želi znova zavihteti na premierski stolček, je v nedeljo v pogovorni oddaji Domenica Live objavil zaroko s 27-letno Francesco, ki je bila pred leti plesalka na enem izmed neapeljskih televizijskih kanalov. "Zaročen sem z Neapeljčanko, to je uradno. Končno nisem več tako osamljen. Stara je 27 let, z zdravimi vrednotami, čudovita po zunanjosti, a s še lepšo notranjostjo. Zelo sva si blizu, ljubi me in jaz ljubim njo. Tudi moja hči Marina jo ceni in ima rada," je Berlusconi izlil svoja čustva pred TV-kamerami.

Drugi zakon še ni uradno končan
Bogataš, ki je kot italijanski premier svetovne in evropske voditelje s svojimi izjavami in vedenjem pogosto spravljal v zadrego, je bil do zdaj poročen dvakrat in ima pet otrok. Z drugo ženo Veronico Lario, s katero je bil poročen od leta 1990, še vedno ni dosegel pravnega sporazuma o delitvi premoženja. Njegov prvi zakon s Carlo Elviro Dall'Oglio je trajal med letoma 1965 in 1985.

Pascalejeva je v preteklosti delala kot plesalka na enem izmed neapeljskih televizijskih kanalov, leta 2006 pa je postala članica kluba Berlusconijevih oboževalcev. Za milanski časnik Corriere della Serra je pred časom dejala, da v njenem življenju štejejo le tri stvari - družina, politika in Berlusconi. Menda naj bi bila zelo ljubosumna na vse njegove sodelavke, posebej v nos naj bi ji šla nekdanja manekenka, privlačna Mara Cafagna, ki jo je v prejšnji vladi imenoval za ministrico za enake možnosti.

Članica skupine Silvio, pogrešamo te
Govorice, da se je zapletla z enim najbolj znanih Italijanov, so krožile že nekaj mesecev, par se je večkrat pojavil tudi na tekmah Berlusconijevega nogometnega kluba AC Milan. Romanco je prejšnji teden prva potrdila ena najtesnejših Berlusconijevih sodelavk Daniela Santanche, eden izmed italijanskih časopisov pa je Pascalejevo že označil za "novo prvo damo".

27-letna lepotica si je denar služila tudi kot pomočnica v trgovini, nato pa bila kot članica Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode izvoljena v neapeljski deželni parlament, a je julija odstopila s tega položaja. Ves čas je svojemu idolu tesno stala ob strani, bila je tudi članica njegove podporne skupine Silvio, pogrešamo te. "Počasi, korak za korakom, se je prebijala naprej v moji politični stranki, nato pa še k mojemu srcu," je dodal Berlusconi.

Primer Ruby? "Neverjetna spletka."
Z vsemi žavbami namazan Berlusconi je gostovanje v oddaji izkoristil tudi za kritiko sodnega postopka proti njemu, v katerem se mora zagovarjati, da je plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko Karimo El Mahroug, ki se je je prijel vzdevek tatica src Ruby. Zavrnil je vse obtožbe na svoj račun, o znamenitih zabavah "bunga bunga" pa je dejal: "To so bili časi, ko sem bil zelo osamljen. Še sveže sem bil ločen, izgubil sem sestro. Nato mi je nekdo predlagal, da bi lahko organizirali nekaj večernih druženj. Bil sem na preizkušnji." Sojenje v primeru Ruby je označil kot "neverjetno spletko".