Predporočni živci? Foto: Reuters
Predporočni živci? Foto: Reuters
Clooneyjeva poročna falanga na Canalu Grande. Foto: Reuters
Številni so pripomnili, da so skupne fotografije Clooneyja, Amal, Cindy Crawford in Randeja Gerberja videti kot reklamna kampanja za kako oblačilno znamko, tako premišljeno elegantni da so videti. Foto: EPA

(več) poročiti, ukrotila odvetnica Amal Alamuddin.

Par je v sklopu za Clooneyja neznačilno velikopoteznega štiridnevnega slavja usodni da dahnil v luksuznem hotelu Aman ob Velikem kanalu, tik pred velikim dogodkom pa so kanal zavzeli vodni taksiji s slavnimi svati.

Elegantni ženin, ki ga je oblekel Armani (Amal naj bi imela po drugi strani poročno obleko hiše Alexander McQueen, ki jo je nosila tudi Kate Middleton), je do Amana - edinega hotela s sedmimi zvezdicami v Benetkah - prispel v vodnem taksiju z mamo Nino, očetom Nickom in člani svoje družine.

V preostalih taksijih so jim sledili številni zvezdniki in petični gostje, ki so v teh dneh preplavili Benetke. Par je svate prosil, naj svoje mobilne telefone pustijo doma, da bi tako preprečili, da bi se mediji dokopali do fotografij poroke. Te naj bi Clooney in Alamuddinova prodala najboljšemu ponudniku, denar pa nakazala v dobrodelne namene. V vojni za tako zaželene fotografije naj bi nazadnje zmagala ameriška izdaja modne biblije Vogue, ki naj bi zanje odštela več kot milijon evrov.
Lepi par je v zakonski stan popeljal Clooneyjev dobri prijatelj, nekdanji rimski župan Walter Veltroni - po mamini strani sicer slovenskega rodu.

Zadnja samska noč ...
Ženin in nevesta sta sicer zadnji večer v samskem stanu preživela vsak na svojem koncu - on na fantovščini, ona na dekliščini.

Bodoča nevesta je približno deset najboljših prijateljic, sestro Talo in mamo Bario peljala na ladjo, kjer so preživele večer. Takoj za njo pa je sledila še ena, na kateri je bil Clooney s prijatelji. Ko sta obe ladji pripluli v pristanišče, je Clooney počakal svojo izbranko in ji pomagal z ladje, nato pa sta se njuni poti spet razšli.

Po poročanju spletne strani E! sta svoje prijatelje peljala na večerji v različni restavraciji - Clooney je izbral svojo priljubljeno Da Ivo v bližini Trga svetega Marka. Ob večerji so kadili cigare in srkali tekilo - za potrebe poroke je dal Clooney v Italijo namreč prepeljati kar sto zabojev tekile svoje znamke.

Nocojšnja poroka v hotelu Aman naj bi bila sicer le uvertura v tisto "uradno", ki naj bi potekala v ponedeljek opoldne v renesančni palači Ca' Farsetti.

Zvezdniška zasedba
Slavje se bo nadaljevalo v nedeljo, ko bosta mladoporočenca obedovala s svojimi gosti. Po poročanju spletne strani britanskega Mirrorja bo njuna poroka stala 2,5 milijona evrov, večji del pa naj ne bi plača milijonar Clooney, ampak nevestini starši. Mimogrede - prejšnja Clooneyjeva poroka je bila precej manj ekstravagantna. Igralec je leta 1989 skočil v zakonski jarem z igralko Talio Balsam v Las Vegasu, poročil pa ju je eden izmed tamkajšnjih oponaševalcev Elvisa Presleyja.

V Benetke je že prispela večina zvezdniških povabljencev - Anna Wintour, Matt Damon z ženo, Bono z ženo, Billy Murray z ženo in hčerko, John Krasinski z ženo in igralko Emily Blunt, Ellen Barkin ter Cindy Crawford z možem Randejem Gerberjem, ki naj bi bil tudi Clooneyjeva poročna priča. Pričakovali naj bi tudi Cate Blanchett ter Brada Pitta in Angelino Jolie, ki sicer na svojo precej manjšo in intimnejšo poroko prejšnji mesec v Franciji Clooneyja nista povabila.

Večina povabljencev je nastanjena v Clooneyjevem najljubšem beneškem hotelu - luksuznem hotelu Cipriani na otoku Giudecca.