"Sramujem se tega, kar sem storil. Zdaj pa sem se vprašal, kako lahko svoje otroke učim iskrenosti, če ne bom javno priznal, kaj sem storil," je o svoji laži glede 11. septembra dejal Stephen Rannazzisi. Foto: Reuters

37-letni zvezdnik humoristične serije The League, v kateri od leta 2009 upodablja Kevina MacArthurja, je trdil, da mu je uspelo pobegniti iz pisarne Merrill Lyncha v južnem stolpu Svetovnega trgovinskega centra, potem ko je v severni stolp trčilo ugrabljeno letalo.

Bližnje srečanje s smrtjo pa ga je tako pretreslo, da se je iz New Yorka preselil v Los Angeles, kjer se je odločil, da se bo preizkusil v igralstvu, je razlagal v več intervjujih, odkar je postal slaven.

Zapeljal ga je začetni okus slave
Zdaj pa je za New York Times priznal, da je bilo vse laž - da nikoli ni delal za Merill Lynch in da ta bančna skupina celo nikoli ni imela svojih prostorov v znamenitih dvojčkih. "11. septembra sploh nisem bil v WTC-ju. Ne vem, zakaj sem to rekel. Za nekaj takega sploh ni opravičila, resnično mi je žal," je skesano priznal.

"Vsa ta leta sem si bolj kot vse želel, da bi lahko nekako izbrisal zgodbo, ki sem jo povedal kot nezrel mlad mož," je nadaljeval. "Takrat sem okusil, kako je biti znana osebnost in to me je zaneslo, da sem naredil to velikansko napako. Bil sem neznansko nespoštljiv do tistih, ki so umrli, in vseh, ki so ta dan izgubili svoje bližnje," se je posul s pepelom.

"Sramujem se tega, kar sem storil. Zdaj pa sem se vprašal, kako lahko svoje otroke učim iskrenosti, če ne bom javno priznal, kaj sem storil," je pojasnil oče treh otrok in prosil za odpuščanje.

Črni oblaki nad kariero
Pri televizijski mreži o svoji naslednji potezi še razmišljajo, je pa priznanje že ogrozilo Rannazzisijevo pogodbo z verigo restavracij Buffalo Wild Wings, od koder so sporočili, da so nad igralcem zelo razočarani in da bodo skrbno pretehtali odločitev, ali naj jih igralec sploh še zastopa v oglasih ali ne.