Beckham je namignil, da je hčerka dudo uporabljala, ker je bila bolna. Foto: Reuters
Beckham je namignil, da je hčerka dudo uporabljala, ker je bila bolna. Foto: Reuters

V medijih so se pojavile fotografije male Harper, ki je stara štiri leta, z dudo v ustih. Nato pa je britanski Daily Mail objavil članek, v katerem so kritizirali njene slavne starše Victorio in Davida Beckhama, ker ji še vedno dovolita uporabljanje dude in s tem domnevno ogrožata njen razvoj.

"Ne morem verjeti, da še vedno uporablja dudo. Če ima pri štirih letih še vedno dudo v ustih, lahko to resno ogrozi razvoj njenih zob in govora," je komentirala strokovnjakinja za vzgojo otrok Clare Byam-Cook in dodala: "David in Victoria sta videti kot čudovita starša in prepričana sem, da Harper posvečata dovolj pozornosti, ampak veliko ljudi ju ima za vzornika, zato bodo, ko bodo videli te fotografije, mislili, da je uporaba dude pri teh letih normalna, čeprav ni." Številni komentatorji pa so se nad Beckhama spravili z zapisi v smislu, da je duda "najboljši pripomoček", če želiš, da je otrok tiho.

Byam-Cookova je namignila tudi na to, da imata Beckhamova sindrom zadnjega otroka. Zvezdnika imata namreč tri sinove, 16-letnega Brooklyna, 12-letnega Romea in 10-letnega Cruza, pri Davidovih 40 in Victoriinih 41 letih pa je Harper njuna zadnja potomka, kar sta zakonca tudi že napovedala. Byam-Cookova zato pravi, da je mogoče, da Beckhamova Harper še vedno obravnavata kot dojenčico.

Te obtožbe so se močno dotaknile nekdanjega nogometaša, ki se je odzval prek Instagrama. "Vsak, ki ima otroke, ve, da narediš vse, da jih potolažiš, kadar se počutijo slabo ali imajo vročino, in v večini primerov je to z dudo. Zato tisti, ki kritizirate, raje dvakrat pomislite, kadar govorite o otrocih, ki niso vaši, ker v bistvu nimate pravice, da me kritizirate kot starša," je zapisal David.

Z njim se do neke mere strinja tudi strokovnjakinja za vzgojo otrok Judy Reith, ki pravi, da je uporaba dude v stresnih okoliščinah normalna. Malo Harper namreč kot otroka slavnih staršev na ulici pogosto spremljajo paparaci in oboževalci, zato dudo uporablja, da se pomiri. "Starši, slavni ali ne, se sami odločijo, kdaj je čas, da otrok neha uporabljati dudo. To je osebna odločitev staršev in oni vedo, kaj je najboljše," je še dodala Reithova.