Berlusconi je še pred božičnimi prazniki dejal, da mora izgubiti približno sedem, osem kilogramov. Foto: EPA
Berlusconi je še pred božičnimi prazniki dejal, da mora izgubiti približno sedem, osem kilogramov. Foto: EPA

Italijanski mogotec je izbral luksuzno zdravilišče La Maison du Relax ob Gardskem jezeru, priljubljenem zatočišču italijanskih zvezdnikov, najel pa je celotno nadstropje.

77-letni Silvio, ki je svojim zaveznikom še pred božičnimi prazniki zaupal, da želi izgubiti približno sedem, osem kilogramov, naj bi se na kliniki "lepotičil" vse do nedelje. Družbo mu dela 49 let mlajša zaročenka Francesca Pascale.

Italijanski dnevnik Corriere della Sera je na lepotnem oddihu ujel Berlusconija, ta pa je veselo pomahal z balkona. Na fotografijah je videti tudi novinarja Giovannija Totija, ki naj bi po ugibanju medijev postal nov visok član Berlusconijeve stranke Naprej Italija. Tudi Toti je na shujševalni kuri, kot je videti, saj ga je Berlusconi pozval, da si privošči lepotilni teden, saj je pomembno, da je pred kamerami videti čim lepši.

Berlusconi se vrača
Italijanski mediji pišejo, da Berlusconijevo početje pomeni le eno stvar - da si želi povrniti zaupanje Italijanov, želi spet zavladati na političnem prizorišču, pogosteje ga bo mogoče videti tudi na televiziji.

Čeprav je bil novembra lani po pravnomočni obsodbi zaradi davčnih prevar izključen iz parlamenta, ostaja na čelu svoje nove stranke Naprej Italija. Zadnje dni je spet v središču pozornosti, potem ko je podprl predloge svojega tekmeca Mattea Renzija, novega vodje levosredinske Demokratske stranke, glede nove volilne zakonodaje in drugih pomembnih političnih reform v Italiji.