AC/DC se odpravljajo na novo turnejo, številni ugibajo, da brez težavnega Rudda. Foto: EPA
AC/DC se odpravljajo na novo turnejo, številni ugibajo, da brez težavnega Rudda. Foto: EPA

Preobrat se je zgodil manj kot 24 ur po tem, ko se je Rudd po policijski raciji zglasil na sodišču (menda brez čevljev), saj naj bi oblastem manjkalo dokazov. Še vedno pa ga bremenita obtožnici zaradi posedovanja mamil (natančneje marihuane in metamfetamina) in grožnje z umorom. Zadnja bi ga, če bi sodišče odločilo, da je kriv, utegnila za zapahe spraviti za do sedem let.

Ruddov odvetnik je mnenja, da "obtožbe zaradi načrtovanja umora nikoli ne bi smelo biti" in da je njegova stranka utrpela "nepopisno" škodo zaradi slabe publicitete in senzacionalnega poročanja medijev, zato bo morda zahteval odškodnino. Obtožbe v zvezi z mamili naj bi bili po mnenju odvetnika "manjši" prekrški (zaradi posedovanja marihuane se je že večkrat znašel v navzkrižju z zakoni), več pa bo jasno 27. novembra, ko se bo moral 60-letni glasbenik vrniti na sodišče.

AC/DC, eni največjih zaslužkarjev v svetu popularne glasbe vseh časov, so že pred umikom obtožb v izjavi za javnost zapisali, da dogodki ne bodo vplivali na njihovo načrtovano turnejo, na kateri bodo predstavili novi album Rock or Bust, ki izide 2. decembra. Iz zasedbe so Rudda prav zaradi težav z mamili, pa tudi zaradi hudih nesoglasij z ritemkitaristom Malcolmom Youngom, vrgli leta 1983, a se jim je manj kot desetletje pozneje spet pridružil. Je pa na zadnjih fotografijah zasedbe manjkal, zato so se hitro pojavila ugibanja, da so ga spet dali na čevelj.