Miller je še danes najbolj znan po vlogi Bena Seaverja v seriji Growing Pains. Foto: Jeremy Miller
Miller je še danes najbolj znan po vlogi Bena Seaverja v seriji Growing Pains. Foto: Jeremy Miller
Po končani seriji se je Miller pojavil še v nekaterih oglasih in filmu Milk and Fashion. Sledile pa so še manjše vloge v filmih in serijah. Foto: Jeremy Miller

Jeremyja Millerja je javnost spoznala kot prikupnega plavolasega dečka v seriji Growing Pains - še preden se je zasedbi pridružil Leonardo DiCaprio -, a njegovo zasebno življenje je bilo daleč od popolnega.

Miller je tako rekoč odraščal pred televizijskimi zasloni. Desetletje po koncu snemanja pa je nekdanji otroški zvezdnik razkril dolgoletno skrivnost o boju z alkoholizmom, ki se je začel, še preden je dobil prvo večjo televizijsko vlogo.

"Piti sem začel pri štirih letih," je v oddaji Where Are They Now dejal danes 39-letni Miller. "Stari starši so včasih prirejali veliko zabav, kjer sem tekal okoli in na koncu popil vsa piva," je razkril igralec.

39-letnik je danes prepričan, da ga je v alkoholizem vodila notranja želja. "Vedno je bilo nekaj prisotno, naj bo to genetska komponenta ali pa psihološka - ni pomembno, kako ji rečete. Nekaj je bilo vedno prisotno. Nikoli nisem imel stikala za prenehanje," je še dejal igralec.

Nato pa se je nekega jutra zbudil in spoznal, da ima težavo: "Zbudil sem se in začutil sem, da moram nekaj spiti." Do takrat se je že prepričal, da mu alkohol pomaga, a nato je le spoznal, da alkohol le slabša njegovo stanje.

"Dno sem dosegel, ko sem se začel zbujati s popolnimi luknjami v spominu. Ni se mi sanjalo, kaj sem počel. Ob meni pa je na postelji sedela zaročenka. Bila je besna in nisem vedel, kaj mi bo rekla. Lahko bi rekla, da sem se usedel v avtomobil in zbil štiri osebe, toda sam tega ne bi vedel," se je spominjal Miller.

Alkoholizem ga je vodil do črnih misli. "Še dobro, da nisem nikoli imel v lasti pištole, ker nihče ne ve, kaj bi se zgodilo v tem primeru," je še dodal.

Miller je v seriji upodabljal sina psihologa Jasona Seaverja, ki ga je upodabljal Alan Thicke. V zadnji sezoni pa je redni član igralske zasedbe postal tudi DiCaprio.