'Pred poroko v Franciji, na kateri so bili najini otroci, sva se z Bradom sama poročila že v Kaliforniji,' je zdaj razkrila Angelina. Foto: Reuters
'Pred poroko v Franciji, na kateri so bili najini otroci, sva se z Bradom sama poročila že v Kaliforniji,' je zdaj razkrila Angelina. Foto: Reuters
Veselemu dogodku v Franciji je prisostvovalo tudi vseh njunih šest otrok - 13-letni Maddox, 11-letni Pax, devetletna Zahara, osemletna Shiloh ter šestletna dvojčka Knox in Vivienne. Foto: EPA

Do zdaj je namreč veljalo, da je zvezdniškemu paru kalifornijski sodnik izdal poročno dovoljenje, preden sta se odpravila na njuno posestvo Chateau Miraval, da bi v najožjem družinskem krogu po devetih letih zveze končno dahnila da.

"Pred poroko v Franciji, na kateri so bili najini otroci, sva se z Bradom sama poročila že v Kaliforniji," pa je 39-letnica zdaj priznala za italijansko revijo Io Donna. "Ker sva Američana, najina poroka v Franciji namreč ne bi bila zakonita," je pojasnila.

In kako je bila videti njuna skrivna ameriška poroka? "Nekega dne sem poklicala Brada in ga vprašala, ali bi se popoldne dobila, tako sva preprosto podpisala poročne papirje," je Angelina opisala nič kaj glamurozen in romantičen skok v zakonski jarem.

Zaročila sta se leta 2012
Obred v Franciji je bil nato pristnejši, veselemu dogodku je prisostvovalo tudi vseh njunih šest otrok - 13-letni Maddox, 11-letni Pax, devetletna Zahara, osemletna Shiloh ter šestletna dvojčka Knox in Vivienne, vsak izmed njih pa je imel tudi svojo vlogo. Maddox in Pax, ki ju je Joliejeva posvojila v Kambodži oz. Vietnamu, sta nevesto pospremila do oltarja, Zahara in Vivienne sta trosila cvetne lističe, Shiloh in Knox pa sta paru predala prstana.

Civilne poroke v kapeli na posestvu so se udeležili zgolj najtesnejši svojci para, med njimi pa ni bilo Angelinega očeta Jona Voighta, s katerim nista v najboljših odnosih.

Za Pitta je bila to druga poroka, saj je bil med letoma 2000 in 2005 poročen z Jennifer Aniston, za Joliejevo pa že tretja. Predtem je bila poročena s cehovskima kolegoma Jonnyjem Leejem Millerjem in Billyjem Bobom Thorntonom. Pitt je na videz popolni zakon z Anistonovo končal prav zaradi Joliejeve, ko je fatalno igralko spoznal na snemanju filma Gospod in gospa Smith.

Zaročila sta se leta 2012, ko je igralec svojo izbranko zaprosil z zaročnim prstanom, ki ga je on oblikoval posebej zanjo.

Brad ji je ves čas stal ob strani
Skupaj sta prestala tudi težko obdobje, ko si je pred dvema letoma Angelina dala odstraniti obe dojki, da bi tako zmanjšala tveganje, da bi zbolela za rakom, ki je bil pri 56 letih usoden tudi za njeno mater Marcheline Bertrand. Po zdravniški oceni je bila igralka izpostavljena 87-odstotnemu tveganju, da zboli za to boleznijo na prsih, zato se je odločila za dvojno mastektomijo.

Takrat je Brada, ki ji je nudil vso ljubezen in podporo, tudi javno pohvalila: "Med posegi je bil ob meni in bili so tudi trenutki, ko sva se skupaj smejala. Strinjal se je, da ravnam prav tako zaradi sebe kot najine družine in da naju bo to še bolj zbližalo. Res naju je."