Dave Franco - v senci starejšega brata. Foto: Twitter
Dave Franco - v senci starejšega brata. Foto: Twitter
Prizor iz filma 21 Jump Street. Foto: IMDB
Brata sta si zelo blizu. Foto: Reuters

26-letnemu Francu mlajšemu še ni popolnoma jasno, kaj so plusi in minusi imeti za brata oskarjevskega nominiranca, ko si sam prizadeva shoditi prve korake v svetu šovbiznisa. Je pa jasno, kot piše Huffington Post, da komaj čaka, da se postavi na svoje noge. In nova, filmska različica serije 21 Jump Street, s katero je v 80. letih zaslovel Johnny Depp, naj bi mu pri tem pomagala.

Do zdaj je bil Dave Franco verjetno najbolj znan po kratki vlogi v ne ravno posrečeni zadnji sezoni Mladih zdravnikov (Scrubs), čeprav ima za seboj že kar nekaj manjših televizijskih in filmskih vlog. A zdaj se pričakuje, da bo precej bolj v soju žarometov, ko se se je v 21 Jump Streetu pridružil Channingu Tatumu in Jonahu Hillu.
Polomije na avdicijah
Še vseeno pa se primerjav s sedem let starejšim bratom - in vprašanj o njem - ne bo mogel kar tako znebiti. Torej, je imeti slavnega igralca za brata v pomoč ali je ovira? "Hm, rekel bi, da oboje. James mi je pomagal dobiti menedžerja, kar ni nekaj, kar bi vzel za samoumevno. Težko je dobiti zastopnika, kaj šele res dobrega zastopnika, ki ga skrbi zate. A od te točke naprej me nihče ne bo najel samo zato, ker sem bratec Jamesa Franca," pravi Dave.

Franco v intervjuju razlaga, da so bili njegovi začetki precej boleči: "Bil sem še en nov igralec, ki ni zares vedel, kaj počne, in je večkrat pogorel na avdicijah. Zaradi mojega priimka so bili ljudje bolj pozorni name in so si dejansko zapomnili, da sem bil tako zelo zanič - v primerjavi z drugimi mulci, ki se prav tako niso dobro odrezali, a si jih nihče ne zapomni."
"Ljudje so imeli določena pričakovanja o meni. To je posel, v katerem je večja verjetnost, da ne boš uspel, in mislim, da so ljudje skoraj pričakovali od mene, da mi uspe - kar je bil še dodaten pritisk," razlaga. "Tako da ne vem. Nedvomno je bilo težko. In naj imam svojega brata še tako rad in ga spoštujem, si prizadevam oddaljiti od njega in nekako pokazati ljudem, da čeprav sva si podobna po videzu in gestah, sva popolnoma drugačna."

Somrak mu je dal košarico
Franco je bil rojen leta 1985 v Palo Altu v Kaliforniji. Oče Doug je portugalsko-švedskega rodu, mama Betsy je potomka judovskih izseljencev iz Rusije. Poleg Jamesa ima še brata Toma.

Kot zanimivost: med vrsto tistih neuspešnih avdicij lahko Dave uvrsti tudi tisto za vlogo Edwarda Cullena v vampirski uspešnici Somrak. Namesto njega so izbrali Roberta Pattinsona.

Sicer pa so pri portalu NextMovie.com na Dava Franca opozorili lani v svojem seznamu "novih zvezdnikov, na katere moramo biti pozorni".