Iz sveta znanih
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Bennington ni nikoli skrival, da se bojuje s hudo depresijo. Foto: Reuters
Bennington na pogrebu Chrisa Cornella, kjer je zapel balado Leonarda Cohena Hallelujah. Foto: AP

Dodaj v

Brezsramno okoriščanje s smrtjo: na Ebayu prodajal predmete s pogreba Chestra Benningtona

Ebay umaknil oglas
6. avgust 2017 ob 21:03
Los Angeles - MMC RTV SLO

Spletna dražbena hiša eBay je s svoje spletne strani umaknila oglas, v katerem je neznani uporabnik prodajal predmete z nedavnega pogreba umrlega pevca skupine Linkin Park Chestra Benningtona.

Kot poroča TMZ, Benningtonov tabor ni mislil gledati, kako se nekdo okorišča s pevčevo smrtjo, zato so posredovali in ustavili prodajo predmetov, ki so jih na pogrebu razdelili med pogrebce.

Kot je razvidno iz že umaknjenega oglasa, je eden izmed približno 500 žalujočih, ki so se 29. julija udeležili pogreba 41-letnega Benningtona, najboljšemu kupcu ponujal program pogrebne slovesnosti, zapestnico, trak s Chestrovo podobo in zaponko, ki so jih prejeli vsi na zasebni slovesnosti v botaničnem vrtu Palos Verdes v Los Angelesu.

Morbidna zbirka je dosegla že več kot 51.000 dolarjev, ko je eden izmed ogorčenih Benningtonovih znancev stopil v stik z eBayem in pozval k umiku oglasa, kar so tudi storili.


eBay ne dovoljuje okoriščanja s tragedijo

Kot je pojasnil predstavnik eBaya, družba ne dovoljuje "poskusov okoriščanja s tragedijo". Stopili so tudi v stik s prodajalcem, ga poučili in opozorili, da bodo sprožili dodatne ukrepe, če se zadeva ponovi. Ta je prek zasebnih sporočil na strani enemu izmed ogorčenih uporabnikov dejal, da se mu zdi gnusno zapustiti šest otrok in da se hoče s prodajo "očistiti tega demona", kar pa da ni njegova težava, ampak težava kritikov.

Identiteta prodajalca ni znana, viri, blizu pokojnega Benningtona, pa menijo, da gre za nekoga, ki je delal s skupino Linkin Park pri produkciji, profil ponudnika pa je razkril, da je v preteklosti že večkrat prodajal spominke, povezane s skupino Linkin Park.

Bennington, ki je bil v mladosti spolno zlorabljen in je imel težave z zasvojenostjo, ni skrival dolgoletnega boja z depresijo in je svoje demone prelival v besedila pesmi. Življenje si je vzel 20. julija, dva meseca po tem, ko je pel na pogrebu dobrega prijatelja, rockerja Chrisa Cornella, ki je prav tako naredil samomor. Za seboj je zapustil ženo Talindo in šest otrok iz treh zvez.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
ga_moram_imet
# 07.08.2017 ob 00:16
In v čemu je problem da je hotel prodat? Itak se ve, da ko umrejo gredo cene v nebo. Oni se pa ziher niso okoriščali? Temu se reče podjetništvo.
Rugess Nome
# 06.08.2017 ob 23:07
50 jurjev za nek trak in akreditacijo... wow
oildome
# 07.08.2017 ob 10:34
Ko hoče posameznik zaslužiti nekaj tisoč evrov je to seveda brezsramno in nemoralno. Ko pa z objavljanjem vseh podrobnosti smrti/pogreba služijo mediji pa je lepo in prav. Ko služi založba z reklamiranjem "zadnja pesem pokojnega" tudi ni nič sporno. Pa razni postmortem albumi, povečana prodaja starih zadev itd. Kot že ničkolikokrat videno v današnjem sistemu: mali ne sme malo, veliki pa lahko veliko.
Tukaj so ineli od njegove smrti največ TMZ, eBay in založba Linkin Park.
Elektronček
# 06.08.2017 ob 22:06
preveč je gledu History
friks
# 07.08.2017 ob 12:42
Od sodobne hinavščine se mi obrača želodec.

Če je to brezsramno okoriščanje, potem lahko to rečemo za vse dražbe predmetov, vezanih na umrle zvezdnike. A, prodajanje obleke s koncerta je kaj drugačno. Al pa njegovega avta, stanovanja... Kaj pa slike mrtvih slikarjev, ki jim je po smrti zrasla vrednost. Brezsramno okoriščanje. Gnus, fuj in fej.
21.12.2012
# 07.08.2017 ob 06:41
Seveda nemoralno pa še kaj, ampak kaj je nezakonitega v tem primeru, kaj se razlikuje od ostalih situacij, faušija?
Če pa je folk na strani kupcev budalast pa pač je.
oziris.va
# 07.08.2017 ob 11:41
Dvojna merila. Eni lahko, drugi ne. Takoj začneto kričat besede kot so "brezsramno okoriščanje" ipd.
Kazalo