Fotografi so zakonca Sarkozy poleti ujeli, ko sta si privoščila oddih ob obali. Foto: Reuters
Fotografi so zakonca Sarkozy poleti ujeli, ko sta si privoščila oddih ob obali. Foto: Reuters

Pred intervjujem, ki je bil objavljen v nedeljo, posnet pa pred dnevi v predsedniški palači na Elizejskih poljanah, ne francoski presednik ne njegova žena nista govorila o nosečnosti ali o otroku, ki naj bi na svet prijokal že čez nekaj tednov.

Bruni Sarkozyjeva je pojasnila, da želita otroka čim bolj zaščititi pred mediji. "Nikoli ne bom kazala fotografij tega otroka ali ga kako drugače izpostavljala (publiciteti)," je v pogovoru za francosko televizijo TF1 zatrdila pevka in igralka ter tako namignila, da Nicolas Sarkozy svojega četrtega (in njenega drugega) otroka ne namerava "izkoristiti" za dvig svoje priljubljenosti pred predsedniškimi volitvami, ki bodo prihodnje leto in na katerih se bo skoraj zagotovo potegoval za drugi mandat.

Enkrat je storila napako
Carla je v pogovoru še priznala, da globoko obžaluje, ker je dovolila, da fotografi "ujamejo" njenega sina Auréliena, ko sta leta 2008 kasnejša zakonca Bruni-Sarkozy dopustovala v Jordaniji. "Moj starejši sin je bil enkrat izpostavljen temu, in še to ne v javni, ampak v zasebni situaciji, kar je bila velika napaka. Sina ne bi nikoli smela peljati na ogled tistega veličastnega kraja. Morala bi predvideti, da bodo tam fotografi. Bila sem neprevidna," se kesa Bruni Sarkozyjeva.

"Otroka nimaš zato, da ga daješ na razstavo"
V pogovoru je francoska prva dama še pojasnila, zakaj je novico o novem družinskem članu tako dolgo skrivala oz. zakaj nosečnosti ni potrdila vsaj takrat, ko je ni bilo več mogoče spregledati: "Otroka nimaš zato, da ga daješ na razstavo. In moj položaj žene voditelja države me je prisilil k obrambni drži. Razumem, da medije te stvari zanimajo, in ko gre zame ali za mojega moža, mi to ne predstavlja neprijetnosti. Ko pa gre za moje otroke, tega ne morem sprejeti."

43-letnica je v devetminutnem intervjuju med drugim razkrila še, da pred porodom, ki naj bi se zgodil v nekaj tednih, ne želi vedeti, katerega spola bo otrok, dotaknila pa se je tudi še vedno vroče francoske teme - zgodbe o Straussu - Kahnu.