Carla Bruni-Sarkozy in Nicolas Sarkozy sta se poročila, potem ko je on postal francoski predsednik. Njegovega precej javnega dvorjenja Francozi niso sprejeli z naklonjenostjo. Bo z nosečnostjo drugače? Foto: Reuters
Carla Bruni-Sarkozy in Nicolas Sarkozy sta se poročila, potem ko je on postal francoski predsednik. Njegovega precej javnega dvorjenja Francozi niso sprejeli z naklonjenostjo. Bo z nosečnostjo drugače? Foto: Reuters

Francoski mediji že nekaj tednov ugibajo, ali je žena francoskega predsednika, sicer pevka in igralka, tokrat res noseča, vendar ne ona ne njen mož Nicolas Sarkozy govoric ne komentirata.

Tudi zato so evropski mediji z odprtimi rokami pograbili obvestilo, da Brunijeve v sredo ne bo v Cannes "zaradi poslovnih in osebnih razlogov". Žena francoskega predsednika bi se morala po rdeči preprogi sprehoditi ob odprtju filmskega festivala, saj je v filmu Woodyja Allena Midnight in Paris, ki bo festival odprl, imela manjšo vlogo.

Ščiti svoje zasebno in družinsko življenje
Brunijeva je s svojim izmikanjem številnim vprašanjem, ali res pričakuje otroka, govorice še okrepila - večkrat je poudarila, da mora nekaj oz. nekoga zaščititi in da zato na tovrstna vprašanja ne more odgovarjati. V nedavnem intervju za radio RTL pa je dejala, da gre za zasebno zadevo in da o tem ne želi govoriti, ker mora "zaščititi svoje zasebno življenje in družino".

Slavna pevka, manekenka in igralka ter francoski predsednik sta se poročila leta 2008, od takrat pa sta večkrat poudarila, da bi bila izredno vesela skupnega otroka. Carla pa je dodala, da ni več najmlajša, zato ne ve, ali se jima bo želja lahko izpolnila. Brunijeva že ima otroka, desetletnega Aureliena iz zveze z Raphaelom Enthovnom, Sarkozy pa ima iz zakona z Marie-Dominique Culioli sinova Pierra in Jeana, v zakonu s Cecilio Ciganer-Albeniz pa se mu je rodil Louis.

Bo otrok prinesel politično zmago?
Francoski mediji pa medtem že ugibajo, kako bo (morebitna) nosečnost Carle Bruni-Sarkozy eno leto pred volitvami pripomogla k večji priljubljenosti francoskega predsednika. Politični analitiki so prepričani, da bo otrok brez dvoma izboljšal njegovo javno podobo - še posebno ker je Sarkozyjeva priljubljenost že pred časom strmo padla, poroča tiskovna agencija Reuters.