Charlie in Doutzen v vročem oglasu. Foto: CK
Charlie in Doutzen v vročem oglasu. Foto: CK
Britanski igralec vlogo Jaxa Tellerja igra od leta 2008. Foto: FX

Je bil kriv pritisk (zares gorečih) oboževalcev, ustvarjalne razlike ali križanje projektov, do danes ni znano, dejstvo pa je, da je Hunnam nazadnje odstopil od projekta, vlogo pa je dobil irski igralec Jamie Dornan.

32-letni Dornan je morda bolj kot igralec znan kot model za znamke Calvin Klein, Dior in Armani, in kdo bi vedel, ali je naključje, da ga je 34-letni Hunnam zdaj zelo dostojno nasledil kot model za spodnje perilo znamke Calvin Klein. Postavnemu svetlolasemu Britancu, ki v Sinovih anarhije zelo prepričljivo upodablja zakrknjenega vodjo kalifornijske motoristične tolpe, v oglasu družbo dela nizozemski fotmodel Doutzen Kroes.

Hunnam stoji zgoraj brez s hrbtom proti kameri, z ustnicami na licu svoje spremljevalke, ki seduktivno zre v objektiv. 29-letna Kroesova je sicer že visoko noseča - z možem, didžejem Sunneryjem Jamesom pričakujeta drugega otroka.

Od vloge se je težko poslovil
Hunnam je odstop od filmske predelave knjižne uspešnice pisateljice EL James, slabšalno imenovane tudi "pornografija za mamice", utemeljil s "križanjem urnikov s Sinovi anarhije", a mnogi menijo, da ga je ne ravno subtilni upor oboževalcev romana k temu prisilil. Morda se bo kdo ob pogledu na kampanjo Clavina Kleina zdaj vseeno premislil.

Igralec je nedavno za revijo Life & Style priznal, da se je vlogi odrekel s težkim srcem, saj da se mu je zdelo, da bi lahko predstavil zanimivo filmsko različico Christiana Greya. "Ko vložiš toliko časa v nekaj takega, lik pa v tvoji glavi že živi, je srce parajoče, da ga ne moreš igrati. Nedvomno se ni bilo lahko posloviti od tega lika in ga ne utelesiti."

Hunnam pravi, da namerava še vseeno film podpirati in se udeležiti premiere, napovedane za februar prihodnje leto. Sinovi anarhije se s sedmo, zadnjo sezono na male zaslone vračajo septembra. Edini filmski projekt, na katerega je trenutno vezan Hunnam, je srhljivka Crimson Peak režiserja Guillerma del Tora.