George Clooney in Amal Alamuddin - končno skupna fotografija z rdeče preproge. Foto: EPA
George Clooney in Amal Alamuddin - končno skupna fotografija z rdeče preproge. Foto: EPA
Igralec je vilo kupil pred 10 leti, od takrat pa so cene nepremičnin v Lagliu in okolici (mestece leži v bližini Monze) zrasle za kar 178 odstotkov. Močno se je povečalo tudi število tujih turistov - številni so za kraj slišali ravno zato, ker ima tam svoj počitniški dom hollywoodski zvezdnik. Foto: EPA

Na veliko presenečenje novinarjev, saj je Clooney precej sovražno nastrojen do paparacev in tabloidnih novinarjev, javno pa ne izpostavlja niti svoje zveze z Amal, saj vse do zdaj mediji niso imeli niti njune skupne fotografije.

Ves čas je veljalo, da se bosta zaljubljenca, ki sta se zaročila konec aprila, 20. septembra poročila na njegovem posestvu ob jezeru Como, in mediji so poročali, da je Clooney že julija poskrbel za varovanje na "celotnem otoku" za ves konec tedna. Dogovorjeno je bilo že tudi, da bodo lokalne oblasti kaznovale potapljače s 560 evri globe, če jih bodo ujeli v vodi manj kot 100 metrov stran od vile, prav tako pa bo pešcem prepovedano, da bi se ustavili na cesti zunaj posestva; prepoved naj bi veljala vse do 30. septembra.

Benetke, ne jezero Como
Na večerji, ki je bila v nedeljo organizirana v Firencah v podporo fundaciji pevca Andree Bocellija in centra za raziskave parkinsonove bolezni Muhammada Alija, pa je 53-letni igralec v svojem govoru razkril, da bo poroka pravzaprav v Benetkah. "Svojo ljubko bodočo nevesto, ki bo čez nekaj tednov postala moja žena, sem spoznal tukaj v Italiji, izmed vseh mest pa sem za poroko izbral Benetke," je dejal.

Tabloidi so že skočili v zrak in začeli raziskovati, kateri objekt v mestu na vodi bi zvezdnik lahko izbral za lokacijo poročnega obreda, nekateri med njimi pa že opozarjajo, da bi bil lahko Clooneyjev "preveč zgovorni spodrsljaj" pravzaprav premišljena napačna informacija, s katero bi paparace tisti konec tedna odvrnili od jezera Como.

Odvetnica Assangea in Timošenkove
Alamuddinova se je rodila v Libanonu, vendar je njena družina od vojne prizadeti Bejrut zapustila, ko je bila stara dve leti. Je strokovnjakinja za področje mednarodnega prava in človekovih pravic, med njenimi slavnimi strankami pa sta tudi ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange in nekdanja ukrajinska premierka, razvpita Julija Timošenko.

Študirala je na Oxfordu in govori tri jezike - arabskega, francoskega in angleškega. Podobno kot Clooney, ki so ga lani aretirali, ker je protestiral za človekove pravice v Sudanu, je tudi ona aktivistka.

Končno bo izgubil stavo
Par se je spoznal lani, ko sta skupaj delala pri nekem projektu, povezanem s kršitvami človekovih pravic v Siriji, prvič pa so ju v javnosti skupaj opazili oktobra med večerjo v Londonu. Clooney je takrat vse govorice o romanci zavrnil, češ da so izmišljene. Toda februarja jo je pripeljal s seboj v Belo hišo, marca sta bila skupaj na Sejšelih, potem je sledil še safari v Tanzaniji, konec aprila pa potrjena novica o zaroki.

Pred Amal je bil Clooney v zvezi z rokoborko Stacy Keibler, pred Stacy z italijansko starleto Elisabetto Canalis, sicer pa je njegov seznam bivših skoraj tako dolg kot njegova filmografija.

Njegovo posteljo so med drugim grele zdajšnja žena Johna Travolte Kelly Preston, igralki Renée Zellweger in Krista Allen, francoska voditeljica Céline Balitran, britanski model Lisa Snowdon in resničnostna zvezdnica Sarah Larson.

Poročen je bil enkrat, pred davnimi 20 leti, z igralko Talio Balsam. Pred leti je z igralsko kolegico Michelle Pfeiffer stavil, da se ne bo nikdar znova poročil, zdaj pa je vendarle na poti, da stavo končno izgubi.