David, ki je v kopalkah zaslovel v Obalni straži, zdaj igra v predstavi The Producers v Las Vegasu. Foto: Reuters
David, ki je v kopalkah zaslovel v Obalni straži, zdaj igra v predstavi The Producers v Las Vegasu. Foto: Reuters
David Hasselhoff
Nekoliko odcveteli zvezdnik je javno obljubil, da se bo še bolj potrudil in nehal piti alkohol. Foto: EPA
David Hasselhoff
David Hasselhoff je bil reševalec Mitch Buchannon kar enajst let.

Vinjenega Hasselhoffa naj bi s kamero pred tremi meseci ujela njegova 16-letna hčerka Taylor Ann, v četrtek pa so ga zavrteli na nekaj ameriških televizijskih postajah. Na posnetku 54-letni igralec, oblečen le v kavbojke, leži na tleh in se trudi, da bi pojedel hamburger.

Ko je bil na tleh ...
Glas mlade ženske, njegove hčerke, ga pri tem nagovarja, naj preneha piti, in opozarja, da bi lahko izgubil vlogo v predstavi The Producers v Las Vegasu, če se ne bo streznil: "Oči, moraš mi obljubiti, da danes ne boš pil alkohola, v redu? Če boš zvečer pil alkohol, boš jutri odpuščen iz predstave. In zdravnik pride jutri zjutraj, da bo preveril, koliko alkohola imaš v sebi, in če bo našel alkohol, te bodo odpustili. Me slišiš? Nič alkohola."

Zahvalil se je hčerkama
Nekdanji zvezdnik Obalne straže je v četrtek v izjavi za javnost priznal, da je alkoholik na zdravljenju, ki pa je za kratek čas spet podlegel alkoholu. "Čeprav imam za sabo bolečo ločitev in sem bil zaradi dela ločen od otrok, se uspešno spopadam s svojo težavo. Na žalost sem en večer napako ponovil, a tudi to je del okrevanja," je zapisal David. Povedal je, da sta bili Taylor Ann in 14-letna Hayley, njegovi hčerki iz 16-letnega zakona z igralko Pamelo Bach, zanj zelo zaskrbljeni. Posnetek je nastal nekega večera, da bi David videl, kakšen je, ko je pijan.

Vrača se na pravo pot
"Videl sem posnetek. Veliko sem se naučil in zdaj se vračam na pravo pot," je izjavil Hasselhoff in dodal, da video ne bi smel priti v javnost. "A prišel je v roke posameznikov, ki niso vredni omembe, in ti so zlobno dali posnetek v javnost zaradi svoje koristi. Upam, da se bo še kdo kaj naučil iz videoposnetka, tako kot sem se jaz." Poudaril je še, da ima srečo, da ima "tako čudovita otroka".

Zdravil se je že leta 2002
Hasselhoff ima težave z alkoholom že dolgo. Leta 2002 se je zdravil na kliniki Betty Ford. Junija 2004 so ga ustavili, ko je vozil pod vplivom alkohola, julija lani pa so mu na londonskem letališču Heathrow zavrnili vstop na letalo, ker je bil pijan. Nekaj dni prej naj bi David razgrajal tudi v baru v Wimbledonu. Hasselhoff je v Obalni straži enajst let igral reševalca iz vode Mitcha Buchannona.

Posnetek Hasselhoffa pod vplivom maliganov