Ellis o svojih težavah ni želel govoriti. Foto: Reuters Foto:
Ellis o svojih težavah ni želel govoriti. Foto: Reuters Foto:

Ko je v soboto preminul ameriški igralec Nelsan Ellis, znan predvsem po priljubljeni seriji Prava kri (True Blood), je bilo znano le, da je umrl zaradi zapleta pri težavah s srcem.

Nekaj dni po smrti se je oglasila Ellisova družina, ki je prek igralčeve zastopnice pojasnila ozadje dogajanja in razkrila dolgoletne težave, s katerimi naj bi se dolga leta spopadal priljubljeni igralec.

"Nelsan se je več let boril z odvisnostjo od drog in alkohola. Večkrat je šel na kliniko za odvajanje, nato pa se je odločil, da se bo z alkoholom spopadel sam. Toda ko se je uspešno upiral alkoholu, je dobil sepso, zato so mu odpovedale ledvice, imel je otekla jetra in visok krvni tlak, bitje njegovega srca pa je bilo neenakomerno," je v izjavi za javnost zapisala igralčeva zastopnica Emily Gerson Saines.

Ellis je v bolnišnici prebil štiri dni, nato pa njegovo srce ni več zmoglo napora in je prenehalo biti.

Družina je povedala, da se je 39-letnik svoje odvisnosti sramoval in o tem ni želel govoriti, vendar so svojci ob tem prepričani, da bi igralec želel, da bi "njegovo življenje in smrt služila kot opomin vsem, ki se spopadajo z odvisnostjo".