Carlos s svojim očetom. Foto: Twitter
Carlos s svojim očetom. Foto: Twitter
Carlos Tevez
Tevez brani barve Juventusa, na SP-ju v Braziliji pa ga ni bilo. Foto: Reuters

Mediji v Argentini pišejo, da naj bi ob peti uri zjutraj trije moški ustavili avtomobil v mestu Morón, 20 km zahodno od Buenos Airesa, v njem je bil Tevezov oče. Ko so policisti prišli na kraj dogodka, niso našli drugega kot le zapuščeno vozilo.

Družinski odvetnik Gustavo Galazzo je dejal, da so ugrabitelji govorili tako s Tevezom kot tudi z enim izmed njegovih bratov, zahtevali pa naj bi milijonski znesek, a so na koncu Tevezovi po pisanju argentinskega Clarina plačali "le" 400 tisoč pesov (približno 36.430 evrov).

Ni še znano, ali je bila ugrabitev načrtovana ali je šlo le za eno izmed naključnih ugrabitev, ki so v Argentini precej pogoste. Ugrabitelji naj bi žrtvi pomolili tudi telefon, da se oglasi svojim bližnjim, kot dokaz, da je še vedno živ.

Nogometaš Juventusa je sprva načrtoval polet v Argentino, a je tega odpovedal, ko je izvedel, da so njegovega očeta po osmih urah ujetništva izpustili. Ves čas pa je nogometaš bil na zvezi z družino in ugrabitelji.

Segundo Tevez sicer ni biološki oče slavnega nogometaša, je pa vzgojil Teveza kot svojega. Marca letos je nogometaš na družbenem omrežju objavil fotografijo s svojim očetom, zapisal pa je: "Ti si me vzgojil v moža, tvoja žalost je tudi moja, tvoje zadovoljstvo je tudi moj dosežek. Rad te imam, stari. Vse najboljše."

Težko otroštvo Carlosa Teveza
Odraščal je v revščini in bedi v slumu Fuerte Apache v predmestju Buenos Airesa - gre za četrt ljudi iz revnih, nezakonitih naselij ("villas"), ki jim je vlada ponudila osnovne bivanjske pogoje, kar pa ni veliko spremenilo nasilne in siromašne narave naselja. Mati ga je zapustila, ko je imel šest mesecev, oče, ki ga ni nikoli priznal za svojega, pa je umrl pod kar 23 prejetimi streli v enem izmed napadov v Fuerte Apacheju.

Nova nesrečna epizoda je sledila, ko se je Carlitos pri 10 mesecih poparil z vrelo vodo v čajniku, ki je bila namenjena argentinski nacionalni pijači "mate". Na intenzivni negi je preživel dva meseca, hude opekline pa so mu pustile brazgotino od desnega ušesa do prsi. Ko so ga izpustili iz bolnišnice, sta ga za svojega vzela materina teta Adriana Martinez in njen mož Segundo Tevez. Nogometaš svojim staršem vsak mesec pošilja denar, skrbi pa tudi za svoje brate in sestre, biološke otroke Adriane in Segunda.