Elisabetta Canalis bo z Lugnerjem zaplesala 12. februarja. Foto: Reuters
Elisabetta Canalis bo z Lugnerjem zaplesala 12. februarja. Foto: Reuters
Richard Lugner in Kim Kardashian
Kim Kardashian se je izkazala za zelo težavno in samovoljno divo. "Za takšen honorar sem dobil deset minut s Kim Kardashian. Pa 15 injekcij botoksa sem si vbrizgal, da bi bil dovolj dober zanjo," se je po zelo ponesrečenem opernem plesu pridušal Richard Lugner in dodal: "Vesel sem, da je odšla." Kim je v enem večeru zaslužila 250.000 dolarjev. Foto: Reuters

Gradbeni mogotec je po svetu zaslovel zaradi svojih spremljevalk na februarskem "plesu vseh plesov", ki poteka v Dunajski državni operi. Vsako leto ostareli mož plača zajeten kup denarja eni svetovni zvezdnici, da preživi večer z njim.

Po lanski izbranki Kim Kardashian, ki je na Dunaju požela veliko zanimanja, Lugnerju pa je povzročila precej sivih las s svojim obnašanjem, se je letos odločil za manj znano Italijanko. Elisabetta Canalis je manekenka in igralka, ki ni imela odmevnih vlog, izven svoje domovine je tako znana zgolj kot nekdanje dekle Georgea Clooneyja.

Canalisova je v preteklosti s svojo lepoto omrežila številna znana imena, kot sta nogometaša Christian Vieri in Didier Drogba, košarkar Marko Jarić ter nogometni trener Jose Mourinho, prek luže se je zapletla z igralcem Mehcadom Brooksom, na koncu pa jo je osvojil kirurg Brian Perri.

Glavno ime letošnjega plesa je razvpiti poslovnež, znan tudi kot dunajski Trump, razkril na današnji tiskovni koferenci, ni pa želel povedati, ali je bila Italijanka, ki se tiskovke sicer ni udeležila, saj živi v Los Angelesu, njegova prva izbira. Znameniti ples bo 12. februarja.

Izbranke z vsega sveta
Elisabetta ni prva zvezdnica z Apeninskega polotoka, ki jo je na znameniti ples povabil Avstrijec, pred njo so tam "kraljevale" Gina Lollobrigida, Sophia Loren in Claudia Cardinale. Leta 2011 so mu organizatorji plesa vseh plesov zagrozili s prepovedjo vstopa na prireditev, saj je na ples povabil Karimo El Mahroug, bolj znano kot Ruby Rubacuori. Znana je po seksškandalu, ki je pretresel Italijo in v katerega je vpleten nekdanji premier Silvio Berlusconi.

V zgodovino dunajskega opernega plesa so se zapisale bolj ali manj razvpite zvezdnice Dita von Teese, Paris Hilton, Carmen Electra, Geri Halliwell, Andie MacDowell, Pamela Anderson, Faye Dunaway, Raquel Welch, Sarah "Fergie" Ferguson, Grace Jones, Ivana Trump, Joan Collins ...

Dunajski operni ples si sicer zaradi prestiža in udeležbe številnih znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe ter politikov in gospodarstvenikov na avstrijskem programu ORF vsako leto ogleda na milijone ljudi. A to je le ena izmed več kot 450 plesnih prireditev, ki se v avstrijski prestolnici odvijajo od sredine novembra do začetka marca.