Srečna in zaljubljena - George in Amal Clooney. Foto: Reuters
Srečna in zaljubljena - George in Amal Clooney. Foto: Reuters

Hollywoodski igralec George Clooney, kadar koli dobi priložnost - nazadnje je to storil na promociji filma Tomorrowland, javno pove, kako zelo ljubi svojo ženo Amal Alamuddin, ki mu je čisto spremenila življenje, kot je večkrat povedal sam. 54-letni George in 37-letna Amal sta se poročila septembra lani v Benetkah.

Na premieri filma je med drugim povedal, da je zelo ponosen na svojo ženo odvetnico: "Zelo ponosen sem nanjo, ko jo vidim govoriti na mednarodnem sodišču v Strasbourgu v togi in z vsem njenim znanjem. Zelo impresivno je."

Amal je pri 37 letih ustvarila izjemno odvetniško kariero. Bila je svetovalka Kofija Anana, ko je bil posebni odposlanec ZN-a za Sirijo, zastopala je tudi nekdanjo ukrajinsko premierko Julijo Timošenko in ustanovitelja WikiLeaks Juliana Assangea, ki je že od leta 2012 v političnem azilu na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, o zakonodaji s področja človekovih pravic pa predava tudi na Univerzi Columbia.

Amal je postala že tudi modna ikona, George pa pravi, da tudi on svoji dragi svetuje, ko kaj kupuje. Ampak, kot pove, ne potrebuje veliko pomoči: "Amal ima neverjeten okus za modo, ekscentričen, ampak zabaven."

Zakonca Clooney sta na promociji filma Tomorrowland pritegnila največ pozornosti v Anaheimu v Kaliforniji, družbo pa jima je na premieri filma delala Amalina nečakinja Mia.