Ljubeči očka Gerard Pique in speči sinček Milan. Foto: EPA
Ljubeči očka Gerard Pique in speči sinček Milan. Foto: EPA
Shakira in deset let mlajši Pique sta uradno par od marca 2011. Pevka se je v nogometaševem objemu znašla le dva meseca po tem, ko je prekinila dolgo, enajstletno razmerje z Antoniom de la Ruo, sinom nekdanjega argentinskega predsednika. Foto: EPA

Gre za prvo uradno fotografijo sinčka slavnega para, ki sta jo najprej objavila na UNICEF-ovi spletni strani, na ogled pa je bila sprva le tistim, ki so dali denarni prispevek v dobrodelne namene.

"Upava, da bova v njegovem imenu omogočila manj privilegiranim otrokom osnovne stvari skozi prejeta darila in donacije", sta pod prvo sinčkovo fotografijo zapisala kolumbijska pevka Shakira in Gerard, ki sta sicer že vrsto let UNICEF-ova ambasadorja in v dobrodelnosti dejavno sodelujeta tudi prek pevkine neprofitne organizacije Pies Descalzos.

Fotografiranje v visoki nosečnosti
Zvezdnika sta sicer še pred otrokovim rojstvom svoje oboževalce prosila, naj namesto tega, da bi darila podarjali njunemu še nerojenemu otroku, jih raje podelijo pomoči potrebnim otrokom. Prek UNICEF-ove spletne strani sta tako priredila t. i. baby shower, zabavo obdarovanja pred otrokovim rojstvom, ki sta jo začinila z razgaljeno fotografijo Shakire v visoki nosečnosti in Gerarda, ki ljubeče objema trebuh svoje najdražje.

Barcelonin nogometaš je sicer na začetku decembra s svojimi oboževalci prek družbenega omrežja Twitter delil tudi sliko ultrazvoka. "Njegova prva fotografija! #vznemirjen #sladek," je zapisal ob fotografiji.

Ime, ki ima pomen
Milan se jima je nato rodil 22. januarja letos, ob rojstvu pa je tehtal 2.891 gramov. "Ime Milan pomeni dragi, ljubljeni in milostljiv v slovanskih jezikih, v latinščini živahen in delaven, v sanskrtu pa združevanje," sta ponosna mati in oče pojasnila izbiro imena.

Milan pa je že od prve minute življenja član znamenitega nogometnega kluba Barcelona. Pique je namreč še pred otrokovim rojstvom dejal, da bo posnemal potezo svojih staršev, ki so ga med navijače "blaugrane" vpisali že kmalu po rojstvu, za svoje 25-letno članstvo v klubu je zato pred kratkim prejel tudi srebrni znak. "Starši in stari starši so mi že zelo zgodaj pokazali, kaj pomeni biti pravi navijač, navijač s srcem, pripadnik Barcelone do smrti," je dejal. "To želim naučiti tudi svojega sina."

Kariera ne bo ne stranskem tiru
35-letna Kolumbijka se kljub novi vlogi ne namerava - niti začasno - umakniti z glasbenih odrov, prav nasprotno, pripravlja nov album, ki ga bo predstavila v prihodnjih mesecih. Da bo imela poleg materinstva polne roke dela s kariero, pa je potrdila tudi novica, da bo kmalu nadomestila Christino Aguilero v sodniški vlogi v pevski resničnostni oddaji The Voice.

Usodno snemanje videospota
Kolumbijka in Katalonec sta uradno par od marca 2011 - Shakira se je v nogometaševem objemu znašla le dva meseca za tem, ko je prekinila dolgo, enajstletno razmerje z Antoniom de la Ruo, sinom nekdanjega argentinskega predsednika.

Nekateri pa trdijo, da sta se sestajala že prej, saj se je njuno poznanstvo začelo spomladi leta 2010. Prvič sta se namreč videla na snemanju videospota za njeno pesem Waka Waka, ki je bila tudi himna svetovnega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki, prav takrat pa naj bi se med njima že vnela iskrica.