Silvio Berlusconi in Francesca Pascale sta par, je potrdila Berlusconijeva zaupnica. Foto: EPA
Silvio Berlusconi in Francesca Pascale sta par, je potrdila Berlusconijeva zaupnica. Foto: EPA
Silvio Berlusconi in Francesca Pascale
Pascalejeva je v preteklosti delala kot plesalka na eni izmed lokalnih televizijskih postaj. Foto: EPA

Srce 76-letnega italijanskega politika se je namreč vnelo za 27-letno Francesco Pascale iz Neaplja, ki je bila kot članica Berlusconijeve stranke izvoljena v neapeljski deželni parlament.

Pascalejeva je v preteklosti delala kot plesalka na eni izmed lokalnih televizijskih postaj, leta 2006 pa je postala članica kluba Berlusconijevih oboževalcev - za milanski časnik Corriere della Serra je pred časom izjavila, da v njenem življenju štejejo le družina, Berlusconijeva volja in stranka.

Francesco in Silvia so v zadnjih tednih pogosto ujeli skupaj med ogledom tekem nogometnega kluba AC Milan, ki je v lasti Berlusconija, ta konec tedna pa sta si privoščila pico v neki restavraciji in paparaci so prišli na svoj račun. Tabloidi so tako že nekaj časa namigovali, da je med njima več kot le zgolj prijateljsko druženje, da je Francesca postala Berlusconijevo dekle, pa je zdaj potrdila tudi njegova zaupnica in znana političarka Daniela Santanche.

Na sodišče zaradi domnevnih odnosov z mladoletnico
Berlusconi je bil sicer skoraj 20 let poročen z Veronico Lario, s katero imata tri skupne otroke, razvpiti politik pa ima še dva otroka iz prejšnjega zakona. Leta 2009 je vložila zahtevek za ločitev, saj je imela njegovega smukanja okoli privlačnih žensk vrh glave, kmalu zatem pa je italijansko javnost osupnila afera velikih razsežnosti, ki zdaj svoj epilog dobiva tudi na sodišču.

Berlusconi se namreč na milanskem sodišču zagovarja, ker je domnevno plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko - Maročanko Ruby, s pravim imenom Karima El Mahroug, ki je bila stara 17 let, ko naj bi imela spolne odnose z nekdanjim premierjem - to je v Italiji kaznivo dejanje, za katero je predvidena triletna zaporna kazen. Medijski mogotec je obtožen tudi zlorabe oblasti, ker naj bi policija po njegovem posredovanju izpustila El Mahrougovo iz ječe, kjer se je znašla zaradi kraje.

Ruby bi v povezavi s tem morala v ponedeljek pričati na sodišču, vendar pa se na sojenju ni pojavila. Njena odvetnica Paola Boccardi je sporočila, da je Ruby v Mehiki in naj se ne bi vrnila pred januarjem. Domnevne spolne odnose z Berlusconijem, ki je pred dnevi spet napovedal svojo kandidaturo za italijanskega premierja, pa je javno že nekajkrat zanikala.