Britney Spears je pokazala pravo sebe. Foto: EPA
Britney Spears je pokazala pravo sebe. Foto: EPA
Jessica Simpson
Jessica Simpson brez popravkov in ličil. Foto: Marie Claire

Zadnja, ki se je odločila za pohvale vredno gesto, je Britney Speras. Pevka je namreč objavila fotografije, posnete za modno znamko Candie's, ki jih niso računalniško popravili s photoshopom. 28-letnica jih je pospremila z besedami, da je ponosna na svojo telo - z vsemi malimi nepopolnostmi vred.

Še pred Britney je pogum zbrala tudi njena glasbena kolegica Jessica Simpson, ki je privolila ne le v objavo retuširanih fotografij, ampak je pozirala tudi nenaličena (s takšnimi naslovnicami znane revije Elle se lahko pohvalijo tudi Monica Bellucci, Eva Herzigova in Sophie Marceau).

Jamie Lee Curtis neretuširana že pred osmimi leti
Čeprav, kot pravijo pri reviji Marie Claire, vsem zvezdnikom ponudijo možnost objave neobdelanih fotografij, je doslej v to privolila le Jessica. Revija Harper's Bazaar pa je objavila neretuširane in celo gole fotografije Kim Kardashian in Joy Bryant in Amande de Cadenet. Na svoje telo sta ponosni tudi Jamie Lee Curtis, ki je za revijo More pozirala že pred osmimi leti, lani pa se je v reviji Tank v vsej svoji naravni lepoti pokazala tudi Claudia Schiffer.

Šteje prava lepota
K rušenju ali vsaj slabljenju nedosegljivega idelala lepote, ki so ga ustvarili predvsem mediji, so pripomogli tudi pri znani kozmetični hiši. Dove vse od leta 2004 z oglasnimi kampanjami Resnična lepota (Real Beauty), skuša prikazati "prave" ženske, različnih mer, ras in let (no, pojavila so se tudi že namigovanje, da ženske v oglasih niso čisto brez popravkov).

Kathy O'Brien iz podjetaja Dove pravi, da s kampanjo želijo dekletom in ženskam pomagati, da vzljubijo svoje telo. Glede na anketo je namreč s svojim izgledom zadovoljnih le dva odstotka žensk po svetu. "Spodbuden pa je podatek, da vse več posameznikov in organizacij sprejema idejo prave lepote," je povedala.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj zvezdnic, ki so poleg "popravljene" različice sebe pokazale tudi svojo pravo lepoto.