Luddingtonova je postala tarča vnetih oboževalcev Lare Croft. Foto: Youtube
Luddingtonova je postala tarča vnetih oboževalcev Lare Croft. Foto: Youtube
Lara Croft velja za eno izmed največjih akcijskih junakinj iz sveta videoiger. Foto: EPA

A potencialna zamenjava Angeline Jolie na ta račun že prejema grožnje.

Številnim namreč ni všeč, da bi se lahko 29-letna Britanka vživela v lik, ki ga je na velikih platnih izoblikovala Joliejeva. Zaradi tega že pred snemanjem novega dela dobiva grožnje s smrtjo prek družbenega omrežja Twitter.

Luddingtonova je skorajda neznanka za Hollywood. Njena do zdaj najbolj znana vloga je bila v televizijskem filmu William in Kate, kjer je upodobila vojvodinjo Cambriško. Precej bolj jo poznajo gledalci Talentov v belem (kot zdravnico Jo Wilson) in Prave krvi (tam je upodobila Claudette).

Že samo iskanje pravega glasu za najbolj neustrašni ženski lik v videoigri je bil zahteven proces za ustvarjalce, zato so organizirali avdicijo za pravi glas po vsej Evropi in Združenih državah Amerike. Sama avdicija je potekala zavita v tančico skrivnosti. "Nisem imela pojma, da se preizkušam za Tomb Raider. Spomnim se, da sem, ko sem brala besedilo, pomislila, da me lik nekako spominja na Laro Croft," je priznala Luddingtonova.

"Nisem prepričana, kaj so videli v meni in zakaj so mislili, da sem bila prava za nalogo," je dejala 29-letnica v pogovoru za britanski Metro. Sama zase pravi, da je pustolovka in da si verjetno deli z Laro dobro mero samozavesti.

Glas in obraz za Laro Croft
A v igri ni posodila le svojega glasu. Prav tako je Lari Croft posodila svoje gibe in posnela večino prizorov, ki so vključeni v igro. "Bilo je precej strašno, ker nisem igrala resnične osebe, ampak eno, ki je bila kar naenkrat tako slavna," se je spominjala igralka.

Za zdaj je sicer uradno le to, da se bo snemal tretji del filma. Ustvarjalci pa o filmski zasedbi še vedno strogo molčijo.