Bryan Singer velja za enega vplivnejših hollywoodskih veljakov. Foto: Reuters
Bryan Singer velja za enega vplivnejših hollywoodskih veljakov. Foto: Reuters
Michael F. Egan III je danes star 31 let in pravi, da ima še vedno psihične travme. Foto: Reuters

"Ko se bo to končalo, bodo dejstva pokazala, da gre za bolano, premišljeno izsiljevanje. Hvala prijateljem, svojcem in oboževalcem za neverjetno podporo" je dejal na kratko 48-letni režiser filma Osumljenih pet in filmske franšize Možje X ter dodal, da ne bo sodeloval v medijskih dogodkih za promocijo najnovejšega dela Možje X, saj bi to bilo moteče za film: "Ne želim biti nespoštljiv do neverjetno nadarjenih igralcev in celotne filmske ekipe, ampak odločil sem se, da se ne udeležim prihajajočih medijskih dogodkov."

Režiserjev odvetnik je že prej zanikal obtožbe: "Trdno smo prepričani, da bo pravici zadoščeno v tej absurdni tožbi. Jasno je, da je bil ta primer vložen v poskusu pridobivanja pozornosti v času, ko v kinematografe prihaja nov Bryanov film."

Film Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, v katerem nastopajo Patrick Stewart, Jennifer Lawrence in Hugh Jackman, je eden najbolj pričakovanih filmov leta, pričakuje pa se, da bo v blagajne kinematografov prinesel veliko zaslužka. Premiera filma bo prihodnji mesec. Eden najuspešnejših hollywoodskih producentov in režiserjev , ki stoji za filmi, kot so Osumljenih pet, Superman in Valkyra, opisuje film kot eno najboljših izkušenj v njegovi karieri.

Spomnimo, obtožnico je prejšnji teden vložil danes 31-letni Michael F. Egan III, ki trdi, da mu je Singer ponudil vlogo v filmu Možje X pod pogojem, "da se ukloni njegovim spolnim zahtevam", v nasprotnem primeru pa naj bi mu režiser grozil, da mu bo uničil kariero, je poročal CNN. Po Eganovih besedah naj bi ga Singer in njegova druščina začeli zlorabljati pri njegovih 15 letih, pri čemer so ga omamljali in mu obljubljali hollywoodsko slavo.

Egan od Singerja zahteva 75.000 dolarjev za vsako izmed štirih obtožb: namerne povzročitve psihičnih bolečin, fizičnega napada, napada in vdora v zasebnost.