Lady Gaga je zgražanje in proteste sprožila v več azijskih državah, kjer se bo ustavila v okviru svoje turneje. Foto: Reuters
Lady Gaga je zgražanje in proteste sprožila v več azijskih državah, kjer se bo ustavila v okviru svoje turneje. Foto: Reuters

Skupina Fronta branilcev islama je sporočila, da bo zbrala 30.000 ljudi, ki bodo protestirali proti koncertu Lady Gaga. Ta bi morala v Džakarti nastopiti 3. junija. Dejali so tudi, da bodo pevko prestregli že na letališču: "Preprečili ji bomo, da bi vstopila v našo domovino. Bolje, da si ne upa širiti svoje satanistične vere v tej državi. Njen slog je vulgaren, njena nedostojna oblačila pa bodo uničila občutek za moralo naših otrok. Zelo je nevarna," je po poročanju AFP-ja sporočil vodja islamistične skupine v Džakarti Salim Alatas.

Male pošasti pripravljene na boj
Če bo skupina svoje namere poskušala uresničiti (kar je malo verjetno, saj je znana tudi po tem, da so njene grožnje pogosto prazne), jo bo pričakalo okoli 40.000 oboževalcev ameriške zvezdnice, ki se jim je uspelo dokopati do vstopnic za sicer razprodani koncert v Džakarti.

Male pošasti, kakor se imenujejo oboževalci Lady Gaga, so prek družbenega omrežja Twitter zapisali, da so pripravljeni na boj, pripadnike FPI-ja pa so obtožili, da ne vejo, kaj je to umetnost. Iz njihovih tvitov je razvidno, da jih grožnje skupine ne nameravajo ustaviti in da se bodo koncerta udeležili ne glede na vse.

Protesti tudi v Južni Koreji ...
Ameriška popdiva Lady Gaga je zgražanje in proteste sprožila tudi v nekaterih drugih azijskih državah, kjer trenutno poteka njena turneja z naslovom Born This Way Ball. Ta se je začela prejšnji mesec v Seulu, kjer se je pred koncertno dvorano zbrala manjša skupina krščanskih protestnikov, ki so nosili transparente z napisi "Lady Gaga, pojdi domov!" in "Spolna čistost, devištvo, zvestoba".

... in na Filipinih
Na Filipinih je neka mladinska organizacija ljudi pozvala, naj se ne udeležijo pevkinega koncerta, ki bo 21. maja. Trdijo, da Lady Gaga predstavlja grožnjo moralnim vrednotam v tej azijski državi z največjim številom kristjanov.