Jamesa Blaka je incident tako razburil, da je napovedal, da bo o njem podal tudi pisno izjavo. Foto: Reuters
Jamesa Blaka je incident tako razburil, da je napovedal, da bo o njem podal tudi pisno izjavo. Foto: Reuters

"Zelo sem se ustrašil, bilo je noro. Verjetno sem bil tarča tudi zaradi barve kože, a to ne bi smelo biti pomembno. Nihče se ne bi smel do nikogar tako vesti. Lahko bi se mi preprosto približali in mi rekli, da bi se radi pogovorili z menoj, ker nekaj iščejo. A se niso. Stal sem ob cesti ob hotelu, niti tekel nisem. To res ni dobro, več kot nepotrebno je," se je nato pridušal 35-letni Blake, ki ima tudi diplomo s Harvarda. V svoji karieri se je najvišje povzpel na četrto mesto na teniški lestvici, leta 2013 pa se je poslovil od aktivnega igranja.

Zavedla jih je priča
Newyorška policija se mu je za incident opravičila in pojasnila, da je skupina (belopoltih) policistov preiskovala krajo mobilnih telefonov in nakupe prenosnikov s ponarejenimi kreditnimi karticami. Na napačno sled jih je menda speljala neka priča, ki sodeluje z možmi v modrem, saj je Blaka zamenjala za enega izmed osumljencev. 15 minut je bil vklenjen, ko so ga mnogi mimoidoči prepoznali.

"Ko smo Blaka identificirali in ugotovili, da ni povezan s preiskavo, smo ga nemudoma izpustili," so sporočili policisti. Zaradi grobosti in vklenjenosti je nekdanji teniški zvezdnik dobil nekaj udarcev v nogo in komolec.

James Blake je v karieri osvojil deset turnirjev in zaslužil skoraj osem milijonov dolarjev. Poročen je s publicistko Emily Snider, s katero imata dve hčerki, revija People pa ga je pred leti uvrstila tudi na lestvico najbolj seksi moških na svetu.