Na posestvu prav tako niso našli nobenega kosa nakita, ki bi ustrezal opisu, ki ga je ženska podala v izjavi. Foto: Reuters
Na posestvu prav tako niso našli nobenega kosa nakita, ki bi ustrezal opisu, ki ga je ženska podala v izjavi. Foto: Reuters

Njegov odvetnik Mark Geragos je na novinarski konferenci dejal, da je bil v Brownovi hiši prisoten med celotno preiskavo doma, kjer policisti niso našli ničesar, kar bi se skladalo z obtožbami Curranove. "Policisti med preiskavo posestva niso našli nikakršne pištole," je dejal v izjavi.

Trdi pa tudi, da naj policisti ne bi našli nikakršnih prepovedanih mamil. "Nikjer niso našli niti nakita, ki bi kakor koli ustrezal opisu, ki ga je podala ženska."

Aretacija trajala več ur
Glasbenik je bil aretiran, potem ko je losangeleška policija prejela klic ženske, ki je trdila, da ji je Brown grozil s pištolo. Po poročanju Los Angeles Timesa naj bi bila to Baylee Curran, ki se je po Brownovem povabilu skupaj s prijateljico in poslovnim sodelavcem odpravila k njemu domov, da bi se pogovorili o nadaljnjih skupnih projektih.

Brownov prijatelj naj bi v hiši razkazoval diamantni nakit, ki je pritegnil tudi njeno pozornost, zato si ga je želela ogledati. Moški pa jo je začel zmerjati in ji rekel, naj se umakne od diamantne ogrlice. Takrat je Chris potegnil pištolo in Curranovi rekel, naj gre ven iz njegove hiše.

Po težavni aretaciji je Browna policija sicer izpustila, a je za to moral plačati približno 24.000 evrov varščine. Tako glasbenik še ni bil uradno obtožen, sodni epilog incidenta pa bo znan 20. septembra.