Joni Mitchell že govori in zdravniki pričakujejo njeno popolno okrevanje. Foto: Reuters
Joni Mitchell že govori in zdravniki pričakujejo njeno popolno okrevanje. Foto: Reuters

Pevko in tekstopisko so konec marca našli nezavestno na njenem domu, zato so jo prepeljali v bolnišnico v Los Angelesu. Kazalo je zelo slabo, a je pevka počasi okrevala, zato so jo zdravniki pred kratkim poslali domov.

Veselo novico o okrevanju je oboževalcem sporočila njena dolgoletna prijateljica Leslie Morris. Kot je zapisala na pevkini spletni stani, Mitchellova že govori. Hoditi sicer še ne more, a bo kmalu, saj je deležna vsakodnevnih terapij. Zdaj udobno počiva na svojem domu in se počuti vsak dan bolje. Zdravniki pričakujejo njeno popolno okrevanje, je še zapisala Morissova.

Največja uspešnica Joni Mitchell je morda še vedno Big Yellow Taxi, oboževalci pa so odlično sprejeli tudi njene pesmi Both Sides Now, Chelsea Morning in Woodstock. Njena kariera je bila na vrhuncu v 60. in 70. letih 20. stoletja, ko je bila ena redkih rokeric, ki se jih je uspelo prebiti v takrat še pretežno moško glasbeno industrijo. Prodala je na milijone albumov, leta 1997 pa so jo sprejeli tudi v Dvorano slavnih rokenrola.