Po desetih letih od izida skladbe pred Timberlakom in Will.I.Amom tožba zaradi kraje avtorskih pravic. Foto: Reuters
Po desetih letih od izida skladbe pred Timberlakom in Will.I.Amom tožba zaradi kraje avtorskih pravic. Foto: Reuters

Družba PK Music Performance glasbenika toži zaradi neverjetne podobnosti s skladbo A New Day Is Here At Last in ob tem dodaja, da sta ukradla odmevno skladbo discoobdobja. Pesem je v izvirniku napisal Perry Kibble, posnel in izdal pa jo je legendarni J. D. Davis leta 1969.

Kibble je avtorske pravice zapustil svoji sestri, Janic McQuinton, ki je prav tako na visokem položaju omenjene družbe. Po obnovitvi avtorskih pravic, 17 let po Kibblovi smrti, se je sestra odločila, da jih bo predala nazaj omenjeni družbi.

Perry Kibble je bil član discoskupine A Taste Of Honey, ki je leta 1978 prejela grammyja za najboljšega novega umetnika. "A New Day Is Here At Last je ena izmed najbolj prepoznavnih skladb tistega obdobja," so zapisali v tožbi.

"Velik del Damn Girl je prenesen iz A New Day Is Here At Last," so dodali. "Bobni, orgle, baskitara ter del saksofona pa so popoln plagiat prvotne skladbe."

V zameno za Timberlakovo in Will.I.Amovo albumsko verzijo skladbe PK Music Performance zahteva, da glasbenika pesmi Damn Girl ne izvajata več v živo ali je uvrščata na kakršen koli repertoar za nova snemanja.

Poleg tega pa družba zahteva še del profita od prodaje pesmi in da jim glasbeniki v celoti krijejo stroške tožbe. Predati jim morata tudi vse znane kopije pesmi, da jih lahko uničijo in s tem preprečijo nadaljnjo prodajo.