Caroline Wozniacki in Rory McIlroy sta bila par več kot dve leti. Foto: EPA
Caroline Wozniacki in Rory McIlroy sta bila par več kot dve leti. Foto: EPA

"Zveza je končana. Ni več poti nazaj," je dejal neimenovani vir blizu golfista, ki je pred leti veljal za največji talent v svetu golfa.

Zveza kriva za padec forme?
Začetek romance z leto mlajšo dansko igralko tenisa, trenutno deveto na svetu, je sovpadlo z nazadovanjem njegove igre. Čeprav je vmes osvojil drugi naslov na turnirjih major ter leta 2012 postal številka ena na svetu in najmlajši igralec z osvojenimi desetimi milijoni dolarjev iz nagradnih skladov, je hitro zdrsel po lestvici navzdol - trenutno je 6. na svetu, preobrata pa ni prinesla niti sprememba opremljevalca opreme.

24-letni McIlroy se je zato odločil, da prekine zvezo z Wozniackijevo, sočasno pa je odslovil tudi svojega dozdajšnjega menedžerja in skrb za finance ter kariero prepustil očetu Gerryju. Skupaj sta za dva meseca odpotovala v Azijo, kjer bo Rory igral golf in sodeloval v oglaševalskih akcijah.

Ne more se sprijazniti
Wozniackijeva menda golfistove odločitve ni najbolje sprejela. "Bilo je veliko solz. Ni se še sprijaznila z izgubo, zato njen profil na družbenem omrežju še vedno krasi skupna fotografija," tako poročajo britanski mediji.