Prijetno vzdušje v praznično okrašeni Ovalni pisarni. Foto: Reuters
Prijetno vzdušje v praznično okrašeni Ovalni pisarni. Foto: Reuters
Will in Kate sta v New York prišla objeta in nasmejana. Foto: EPA/Reuters
William in Kate na obisku v ZDA

William in ameriški predsednik sta v času fototermina "prijateljsko klepetala", so sporočili iz Bele hiše, po napovedih pa naj bi se pogovarjala o nezakonitem trgovanju z divjimi živalmi, problematiki, ki ji britanski princ namenja veliko pozornosti. Vojvodinja Catherine je medtem obiskala socialni center Northside Center for Child Development, ki otrokom in družinam ponuja različne oblike terapij ter pomoči pri učenju. Tam jo je pričakala žena newyorškega župana Chirlane McCray.

Ameriška dogodivščina
Tako za Catherine kot za Williama je to prvi uradni obisk Velikega jabolka in drugi obisk ZDA po kratkem postanku v Los Angelesu kmalu po njuni poroki leta 2011. Okoli 500 Newyorčanov ju je s pozdravi pričakalo pred hotelom The Carlyle, v čast njunega obiska pa so znameniti Empire State Building obarvali v rdeče-belo-modro.

Luksuzni hotel The Carlyle na manhattanskem Upper East Sidu, kjer bosta prenočevala člana britanske kraljeve družine, je bil sicer zelo priljubljen pri Williamovi mami princesi Diani, rada pa sta ga obiskala tudi Michael Jackson in Marilyn Monroe. "Vsak apartma je unikaten," so povedali v hotelu in dodali, da so morali ob obisku priljubljenega para varnostne ukrepe še okrepiti.

Kate, ki pod srcem nosi drugega otroka, je ob prihodu v hotel nosila vijoličast plašček znamke Séraphine, ki je specializirana za nosečniška oblačila. Na to znamko je opozorila že lani, ko je javnosti predstavila prve uradne fotografije princa Georgea. Na fotografiji je Catherine pozirala v rožnati obleki, ki je v hipu postala prodajni hit, Séraphine pa se je v tistem letu promet tudi na splošno povečal.

Mali George, ki je z mamo in očetom letos obiskal Novo Zelandijo in Avstralijo, tokrat ostaja doma (pazila naj bi ga babica Carole Middleton). Vojvoda in vojvodinja bosta namreč na vzhodni obali ZDA le tri dni, zato imata zelo natrpan urnik.

Vojvodski par si bo ogledal tudi košarkarsko tekmo lige NBA (Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers). V torek bosta obiskala spominski muzej napadov 11. septembra 2001 v New Yorku, nato pa se udeležila galaprireditve, na kateri bodo zbirali sredstva za škotsko univerzo St. Andrews, kjer sta se Will in Kate spoznala.

William in Kate na obisku v ZDA