Kensingtonska palača je sinoči tudi objavila prve fotografije princa Williama, vojvodinje Catherine in njunega sina Georgea v družbi njihovih psov - Tillyja in Lupo. Foto: Reuters/Michael Middleton
Kensingtonska palača je sinoči tudi objavila prve fotografije princa Williama, vojvodinje Catherine in njunega sina Georgea v družbi njihovih psov - Tillyja in Lupo. Foto: Reuters/Michael Middleton
Princ William, vojvodinja Catherine, princ George
Fotografiji srečne družine sta nastali na posestvu družine Middleton, za objektiv pa se ni postavil poklicni fotograf, ampak kar Katin oče Michael. Foto: Reuters/Michael Middleton

"Malo me spominja na mojega brata in name, ko sem bil mlajši. Nisem prepričan. Zelo hitro raste. Pravi borec. Ampak noče veliko spati, kar je manjša težava," je o svojem sinu v vrtu Kensingtonske palače za CNN spregovoril princ William.

Ob tem je pohvalili svojo soprogo vojvodinjo Catherine. "Soproga se bolj znajde z njim, še posebej ponoči, ko je treba večkrat vstati," je dejal William in priznal, da se veseli vrnitve v službo, saj bo tako lahko končno ujel malo spanca. "Samo upam, da prve izmene ne bodo nočne," se je še pošalil.

Občutek ob tem, ko sta s soprogo prvič pokazala sina javnosti, je bil zanj zelo poseben. "Bili smo presrečni, da smo mu lahko pokazali, koliko ljudi ga želi videti. Srečen pa sem, da ni začel kričati," je dejal ponosni oče.

Williamovi strahovi
Priznal je tudi, da ga je bilo strah, da mu George ne pade iz naročja. "Moral sem veliko vaditi. Strah me je bilo, da mi bo padel in da se vrata avtomobila ne bodo dobro zaprla. Prvič sem zamenjal plenice in to mi je bilo res v čast. Catherine in mali George sta zdaj moji prioriteti," je še poudaril William. Pri tem pa ni pozabil na še enega člana svoje družine - štirinožnega prijatelja Lupo.

Drugi v vrsti za britansko krono ob tem ni skrival, da je starševstvo zanj posebna izkušnja. "Nekaj zadnjih tednov je za mano velika čustvena izkušnja. Mislim, da se tako nisem še nikoli počutil," je sklenil William.