Jones pri 75 letih še vedno nastopa po svetovnih odrih. Foto: EPA
Jones pri 75 letih še vedno nastopa po svetovnih odrih. Foto: EPA

75-letnik se je spominjal svoje kariere in ob tem poudaril, kako je bil včasih živčen, ko je delal z geji. Izjava je spodbudila številne komentarje na Twitterju, a Jones jih je ob tem prosil, naj upoštevajo, da so bili nekoč popolnoma drugi časi.

"Bil sem pripravljen na večino izzivov v glasbeni industriji, toda ko sem spoznal producenta Joeja Meeka, me je vrglo malo s tira. Ker je bil homoseksualec," je izjavil pevec in intervjuju za revijo The Big Issue. "Mislil sem si, počakaj trenutek, to je londonska scena. To so ljudje, ki so na čelu britanskega zabavnega posla - ali je veliko homoseksualcev vpletenih v to? Če so, grem nazaj v Cardiff," je še dejal v intervjuju.

Po poročanju spletnega portala Digital Spy je še razlagal, kako je podpisal z založbo Decca, je njegov menedžer postal Peter Sullivan. "Velikokrat sem se spraševal, kaj je treba, da posnameš uspešno ploščo. Ko sem se lotil dela, sem ugotovil, da je bil moj prvi producent homoseksualec," se je še spominjal Jones.

Ko se je sprijaznil s tem, je spoznal, da predsodki o homoseksualcih ne držijo. "Večina ljudi je popolnoma običajnih. No, ne bi se smel tako izraziti. Homoseksualci so takšni, kot smo mi," je sklenil Jones in se s tem zameril številnim.