Poleti sta obiskala Washington. Foto: Facebook
Poleti sta obiskala Washington. Foto: Facebook
Vonnova je pred začetkom svoje smučarske sezone spet kraljica ameriških naslovnic. Foto: Facebook

30-letna štirikratna zmagovalka skupnega seštevka za svetovni pokal, ki ji je poškodba preprečila nastop na olimpijskih igrah v Sočiju, zdaj pa upa, da si bo spet lahko prizadevala za najvišja mesta na domačem svetovnem prvenstvu v Vailu februarja, je zadnje leto dni preživela praktično vsak dan v telovadnici.

Kako pripravljena je in, še večje vprašanje, ali bo njeno koleno zdržalo, bo preizkusila že naslednji konec tedna na tekmah v Lake Louise. Je pa za CNN razkrila, da je njeno pravo skrivno orožje za vrnitev v vrh prav Tiger.

"S Tigerjem sva morala približno v istem času zaradi poškodb na rehabilitacijo, zato sva bila skupaj v fitnesu, spodbujala sva drug drugega in se motivirala, oba polna frustracij," razlaga Vonnova. "Mislim, da sva si bila v tistem času v zelo veliko pomoč, bil mi je v velik navdih in mislim, da tudi jaz njemu. Še naprej ženeva eden drugega in v tem pogledu gre za zelo pozitivno razmerje."

Poškodbe pestile oba
Woods je sezono začel obetavno, a se je kmalu začel spopadati s poškodbami. 14-kratni zmagovalec majorjev se je marca spet povzpel na prvo mesto, a forme zaradi operacije hrbta ni zadržal in je izpadel iz skupine za Ryderjev pokal, kar je glede na njegov status že samo po sebi dovolj velika zgodba.

Tudi s tem se lahko poistoveti Vonnova, v zadnjih letih vodja ameriškega ženskega smučanja. "Sva samo dva športnika, ki se skušata kar najbolje odrezati vsak v svojem športu. A s tem pridejo tudi druge zadeve, medijske obveznosti in podobno, s katerimi se soočava."

Tekmovalni par
Vonnova je razkrila tudi, da sta s Tigerjem zelo tekmovalna ne samo do tekmecev, ampak tudi v odnosu drugega z drugim. "Tekmujeva pri prav vsaki stvari, v kateri lahko. In, na žalost, on ima rekord v namiznem tenisu. Imam samo eno zmago, on pa jih šteje v stoticah. V bistvu je bolj ali manj boljši od mene v vsem, razen v smučanju, zato je, žal, pri nama on zmagovalec," priznava Američanka.

Vonnova, ki je leta 2011 sporočila, da se s soprogom, nekdanjim smučarjem Thomasom Vonnom, po štirih letih ločuje, je ljubezensko razmerje z Woodsom začela na začetku lanskega leta. Zveza med njenimi oboževalci ni bila najbolje sprejeta, saj je Woods znan kot kronični ženskar, ki je svojo soprogo, nekdanji švedski model Elin Nordegren, prevaral s številnimi ženskami. Afera je v ZDA močno odmevala, Woodsove delnice pa so zaradi tega leta 2010 krepko padle.