Griffithova je leta 1989 z nastopom v komediji Working Girl osvojila zlati globus, kar je tudi najprestižnejša nagrada na njenih policah do danes. Foto: EPA
Griffithova je leta 1989 z nastopom v komediji Working Girl osvojila zlati globus, kar je tudi najprestižnejša nagrada na njenih policah do danes. Foto: EPA
Dakota Johnson
Dakota Johnson te dni čaka na premiero težko pričakovanega filma 50 odtenkov sive. Foto: EPA

Mama zvezdnice prihajajočega filma 50 odtenkov sive (ki se je rodila v zakonu z igralcem Donom Johnsonom) in nekdanja žena Antonia Banderasa velja za veliko ljubiteljico lepotne kirurgije. Poleg tega pa je bila znana po tem, da je rada pogostokrat pogledala pregloboko v kozarec.

54-letna igralka je pred kratkim objavila fotografijo na Instagramu, kjer je pokazala svetu, da je zdržala brez kapljice alkohola 48.681 ur oz. pet let in pol.

"Danes sem zelo hvaležna," je zapisala Griffithova ob fotografiji. "Vse se je začelo, ko sem si na smučanju poškodovala koleno. Navadila sem se na tablete proti bolečinam. Ko je družina ugotovila, kaj se je zgodilo z mano, sem odšla na odvajanje, toda to mi ni pomagalo," je igralka razložila v enem izmed intervjujev.

Banderas in Johnsonova na njeni strani
Alkoholizem je vplival tudi na njen zakon z Banderasom, s katerim sta se razšla junija lani po 18 letih zakona. Po njenih besedah ni igralec nikoli razumel njenih težav, ker nihče v njegovi družini ni bil odvisnik. Toda do njega ne goji nobenih zamer, ker ve, da ji je pomagal po svojih najboljših močeh.

"Melanie občudujem kot igralko. Spoštujem njo in njeno kariero. Ona je oseba, ki jo ljubim in vedno jo bom - ne glede na najin status," je pred kratkim dejal Banderas za spletno stran InTouch Weekly.

Po drugi strani pa njena 25-letna hčerka ostaja skopa v komentarjih o mamini nekdanji odvisnosti. Bolj gostobesedna je bila pri nedavnem vprašanju, ali bo dovolila staršem, da si ogledata 50 odtenkov sive. "Počasi razmišljam, da bi si ga lahko. Toda če se bosta počutila nelagodno, lahko zapustita kinodvorano. Toda rada bi, da bi videla, kaj sem naredila," je dejala v pogovoru za USA Today.