McCartneyju je uspelo, da je njegov 15-minutni nastop presenečenja sredi New Yorka ostal skrivnost vse do konca. Foto: Reuters
McCartneyju je uspelo, da je njegov 15-minutni nastop presenečenja sredi New Yorka ostal skrivnost vse do konca. Foto: Reuters

"Oh! Res sem razburjen, ker bom danes ob 13. uri zaigral na newyorškem Times Squaru. Pridite tja! Tam bo središče zabave," je tako 71-letni pevec v četrtek opoldne objavil na družbenem omrežju Twitter.

Novica se je kot požar razširila med njegovimi sledilci in hitro se je začela na osrednjem newyorškem trgu zbirati množica ljudi, ki je ustavila tudi korak številnih mimoidočih.

Veliko več kot 15 minut slave
McCartney je na Times Sqare prispel s procesijo znamenitih rumenih taksijev, nato pa se je povzpel na prikolico tovornjaka, ki je postala začasen oder. Odlično razpoložen je svoj 15-minutni nastop začel s pesmijo New in z besedami: "No, to pa je nekaj, mar ne!? Ostanimo tukaj kar ves dan!" Zapel je še pesmi Save Us in Everybody Out There, nato pa dejal: "Prisrčno občinstvo ste. Ponovimo to spet jutri ob istem času ... ne, samo šalim se."

Preden je odšel z odra, pa je navdušeno občinstvo nasmejal z besedami: "Andy Warhol je napovedal, da bom imel 15 minut slave - to bi bilo to!"

Tik pred izidom novega albuma
Dan prej pa je slavni pevec presenečenje pripravil tudi za 400 dijakov umetnostne šole Franka Sinatre v Queensu, ki jo je ustanovil Tony Bennet, saj je nastopil samo zanje.

McCartney bo sicer v ponedeljek izdal svoj novi samostojni album, že 16. po vrsti, na katerem bo 12 skladb, med njimi tudi Alligator in Queenie Eye, nato pa ga čaka turneja na Japonskem.