Donald Trump ima pod svojim okriljem tudi ameriške lepotice. Foto: Reuters
Donald Trump ima pod svojim okriljem tudi ameriške lepotice. Foto: Reuters

Z NBC-jem je bil Trump v sporu že od junija, saj je televizija po njegovih izjavah, ki jih je podal ob napovedi predsedniške kandidature, da so priseljenci iz Mehike posiljevalci in morilci, prekinila vse poslovne stike z njim in sporočila, da ne bo več predvajala "Trumpovih" tekmovanj za mis ZDA in mis Universe.

Trump je moral zato julija tekmovanje za mis ZDA premakniti na le malo znan televizijski kanal Reelz in tako si je po podatkih raziskave o gledanosti Nielsen le 925.000 ljudi ogledalo, kako so Olivio Jordan iz Oklahome okronali za najlepšo v Združenih državah Amerike.

Za primerjavo - lanski izbor si je na NBC-ju ogledalo 5,6 milijona ljudi. Gledanost izborov za najlepšo sicer upada, leta 1979 so lepotice na primer pred televizijske sprejemnike prikovale kar 38 milijonov Američanov.

Vodilne pri NBC-ju je Trump po zapletu obtožil kršitve pogodbe, spor pa se je zdaj končal sporazumno in z odkupom 50-odstotnega deleža televizijske hiše, licenca pa je tako v celoti v rokah 69-letnega milijarderja, ki v tem trenutku velja za enega izmed najbolj razvpitih Američanov.