Beckham že dve desetletji velja za enega najprivlačnejših športnikov na svetu. Foto: Reuters
Beckham že dve desetletji velja za enega najprivlačnejših športnikov na svetu. Foto: Reuters
David Beckham
Rad pokaže svoje tetovaže. Foto: People

40-letni nekdanji angleški nogometni zvezdnik je ta naziv nasledil od avstralskega igralca Chrisa Hemswortha. Znana ameriška tabloidna revija je sicer letos že 30. razglasila najbolj zapeljivega (slavnega) moškega leta.

"To je zame velika čast in z veseljem sprejemam nagrado," je Beckham dejal v prvem odzivu na izboru uredništva, nato pa nadaljeval: "Nikoli nisem nase gledal kot na privlačnega, zapeljivega človeka. Seveda se rad lepo oblečem in se dobro počutim v svoji koži, a nikoli se nisem dojemal kot nekega osvajalca."

"David je le - David"
Naziv pa je spravil kar nekoliko v zadrego njegove tri sinove, 16-letnega Brooklyna, 12-letnega Romea in 10-letnega Cruza, ki so se menda na izbor odzvali: "Drug drugemu smo se smejali, ko sem jim povedal, nato pa so me vprašali: 'Resno? Ti si najbolj seksi moški? Ti?" je dejal David, najstarejši sin Brooklyn pa ga je celo vprašal: "Si prepričan, da niso nameravali mene dati na naslovnico?"

O ženi Victorii, nekdanji članici zasedbe Spice Girls, danes pa uveljavljeni modni oblikovalci, pa je dejal: "Upam, da je ona že prej name gledala na tak način. Ne vem, kaj si je mislila, le čestitala mi je."

41-letna Victoria, ki je znana po tem, da se v javnosti le redko nasmehne, je nato vseeno polaskala svojemu dolgoletnemu partnerju: "Ko smo doma, je David preprosto le - David. Res ima dobro srce in z otroki je čudovit. Vsak dan me navdihuje."

Nekaj novih imen
Revija People je na seznam uvrstila kar sto privlačnih znanih pevcev, igralcev, športnikov in drugih, a deseterico najbolj poželjivih po njihovem mnenju poleg Beckhama sestavljajo še pevec in igralec Justin Timberlake, igralci Reid Scott, Idris Elba, Sam Heughan, Justin Theroux, Charlie Hunnam, Jussie Smollett, Jake Gyllenhaal in pevec in igralec Nick Jonas.

Pred Beckhamom so se s tem nazivom lahko pohvalili Chris Hemsworth, Adam Levine, George Clooney, Brad Pitt, Hugh Jackman, Johnny Depp, Bradley Cooper, Channing Tatum, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds, Ben Affleck in drugi.