Bieberja so prejšnji teden pridržali zaradi dirkanja pod vplivom prepovedanih snovi. Foto: Reuters
Bieberja so prejšnji teden pridržali zaradi dirkanja pod vplivom prepovedanih snovi. Foto: Reuters
Rob Ford
Seznam škandalov, v katere je vpleten Rob Ford, tudi ni ravno kratek. Foto: Reuters

"Saj veste, on je še mlad fant," je v športni oddaji The Sports Junkies na washingtonskem radiu na "očitke", da je mladenič najslabši kanadski izvozni artikel, dejal Rob Ford in dodal: "Samo želim si lahko, da bi bil pri 19 tako uspešen kot on. 19 let ima, ljudje. Samo spomnite se, kako je bilo, ko ste jih imeli vi 19."

Poročali smo že, da je Justin Bieber v zadnjih tednih kar nekajkrat zašel v težave - najprej ga je na domu obiskala policija, ker je metal jajca v sosedovo hišo, nato so ga pridržali zaradi divje vožnje pod vplivov marihuane, zdravil na recept in alkohola, v četrtek pa je tožilstvo proti njemu vložilo ovadbo zaradi napada na svojega šoferja.

Nič čudnega torej, da je kar 100.000 Američanov podpisalo peticijo za izgon Justina Bieberja iz ZDA, pridružilo pa sem jih je še več sto tisoč tistih, ki so dokument podpisali na spletu. Beli hiši tako ne preostane drugega, kot da o tem uradno odloča. Kljub negativni medijski pozornosti pa na milijone mladih svojega idola še vedno občuduje in omenjeni kampanji ostro nasprotujejo.

Forda Bieberjeva glasba ni prepričala
Predmet poželenja milijonov najstnic po vsem svetu pa s svojo glasbo župana največjega kanadskega mesta še zdaleč ne navdušuje - raje kot Bieberjeve uspešnice posluša glasbo Led Zeppelin in Rolling Stones, je priznal in dodal, da pripada drugačni glasbeni generaciji: "Star sem 45 let, zato tudi ta razlika."

Rob Ford se je na naslovnicah prvič znašel jeseni, ko je svet obšel videoposnetek njegovega pijanega razgrajanja in ko je priznal, da redno kupuje in kadi crack kokain Čeprav se je njegov županski stolček zaradi (tako javne) zlorabe prepovedanih snovi in alkohola zamajal, je na koncu položaj obdržal. Še več - svojo na hitro pridobljeno medijsko prepoznavnost je izkoristil tudi za novo pogovorno oddajo, ki pa se na srečo ni "prijela". Po le eni epizodi so jo ukinili.

Organiziral zaporniški napad na nesojenega svaka?
Očitno pa ga za prihodnost v politiki ne skrbi dovolj, da bi se podobnim incidentom zdaj izogibal. Čeprav je napovedal vnovično kandidaturo, se je le pred nekaj dnevi zapletel v nov škandal - nekdanji fant njegove sestre je vložil tožbo, v kateri mu očita, da je organiziral napad nanj. Medtem ko je bil v zaporu, ga je namreč napadla skupina sojetnikov, ga pretepla in mu grozila, moški pa je prepričan, da za vsem skupaj stoji njegov nesojeni svak.

Ford v omenjeni radijski oddaji zadeve ni želel obširneje komentirati, dejal je le, da bo o resničnosti navedb odločalo sodišče, njegov odvetnik pa je obtožbe zavrnil s pojasnilom, da so smešne in predvsem izmišljene.

Rob Ford govori "jamajško"
Pred slabim tednom se je sicer na spletu pojavil nov posnetek županovega ne ravno zglednega obnašanja - v neki restavraciji s hitro prehrano je vidno pod vplivom nečesa "oponašal" jamajški naglas in za svoj spontani nastop pričakovano požel več zgražanja kot aplavza.

Spodaj si lahko ogledate nekaj najhujših Fordovih "predstav".