Par si je prstana izmenjal v navzočnosti ožje družine. Foto: EPA
Par si je prstana izmenjal v navzočnosti ožje družine. Foto: EPA

"36-letna Penelope in 41-letni Javier sta si večno zvestobo obljubila na manjšem posestvu njunega prijatelja na Bahamih," je za tiskovno agencijo AP potrdila igralkina predstavnica za stike z javnostjo, Amanda Silverman.

Kot je še zapisala v elektronskem sporočilu, je šlo za majhen obred, ki so mu prisostvovali le ožji člani njunih družin. Penelopino poročno obleko je ustvaril njen dolgoletni prijatelj, modni oblikovalec John Galliano.

Iskrica preskočila na snemanju filma
Igralca, ki veljata za najbolj vroč par v španskem svetu, sta se spoznala leta 1992 med snemanjem filma Pršut, pršut (Jamon, Jamon), dokončno pa ju je združil še en film - Vicky Christina Barcelona leta 2007.

Morebitna zaroka slavnega igralskega para je tako kar nekaj mesecev vzbujala pozornost v javnosti. Javier naj bi Penelope zasnubil že aprila lani, za še glasnejše govorice pa je Penelope poskrbela oktobra, ko se je na premieri filma Broken Embraces pokazala s svetlečim diamntnim prstanom.

Vendar pa par govoric ni nikoli potrdil. Španska igralka je še julija v intervjuju izjavila: "Verjamem v družino, ljubezen, otroke, v poroko in zakon pa ne!"