35-letna Meghan Markle in tri leta mlajši Harry sta skupaj od avgusta, spoznala pa naj bi se maja v Torontu. Foto: Reuters
35-letna Meghan Markle in tri leta mlajši Harry sta skupaj od avgusta, spoznala pa naj bi se maja v Torontu. Foto: Reuters

V ponedeljek je namreč zaljubljeni par med sprehajanjem po parku Battersea v Londonu prišel do prodajalne božičnih drevesc. "Prišla sta, da bi kupila drevo. Ko sem ju opazila, sem šla do njiju in jima ponudila svojo pomoč," je pozneje britanskim medijem pojasnjevala Zaqia Crawford, ki jima je stregla. "Točno sta vedela, kakšno drevo želita, zato nista dolgo izbirala," je še povedala.

Crawfordova je sicer Američanka, zato sta z Marklovo na kratko poklepetali tudi o tem, kaj obe pogrešata, razgovorili pa sta se predvsem o ameriški hrani, je še pojasnila prodajalka in dodala: "Oba sta bila zelo prijazno, zelo prijetna ... Ampak takrat nisem vedela, kdo sta."

Za drevo odštel 65 funtov
Dva druga zaposlena, ki sta bila takrat v prodajalni, Ollie Wilkinson in Cian Llewellyn, pa sta takoj ugotovila, kdo se sprehaja med njihovimi drevesci, zato sta paru ponudila šop omele, ki jo je igralka z veseljem vzela. Ko sta poravnala račun (drevo je stalo 65 funtov oz. 77 evrov), si je Harry na ramo oprtal drevo, drugo roko ponudil svojemu dekletu, nato pa sta peš odšla proti Kensingtonski palači, še piše BBC.

Omenjena prodajalna sicer praznična drevesa v parku prodaja že 20 let, pogosto pa jo obiščejo bogati in slavni, se je pohvalil vodja trgovine John Wilkie — pri njih so tako drevesca v preteklosti kupovali Mick Jagger, Noel Gallagher, Madonna, pa tudi pevka Adele je prišla s svojim sinom, je ponosno povedal. A to je prvič, dodaja, da so drevo prodali kakšnemu članu kraljeve družine.

Z odprtim pismom nad medije in v obrambo Megan
Princ Harry je sicer močno presenetil britansko javnost, ko je nedavno medijem poslal odprto pismo, v katerem jih je kritiziral zaradi nadlegovanja in blatenja Marklove — ta je bila namreč, odkar sta začela zvezo, "podvržena valu zlorab in nadlegovanja". "Nekaj od tega je bilo zelo javno - blatenje na naslovnici časopisa z nacionalnim dosegom, namigovanje na raso v komentarjih in odkrit seksizem in rasizem nadlegovalcev na družbenih medijih in v komentarjih spletnih člankov," je med drugim zapisal v sporočilu za javnost.

Poznavalce kraljeve družine je sicer presenetilo predvsem to, da je pismo nosilo pečat Kensingtonske palače, torej Harryjevega sedeža, saj se kraljeva družina le redko odziva na medijske objave, ljubezensko zvezo pa načeloma potrdi le, če je na obzorju poroka.