Kate in William sta novorojenko hitro odnesla domov. Foto: Reuters
Kate in William sta novorojenko hitro odnesla domov. Foto: Reuters
Dekličino ime še ni znano. Na stavnicah vodijo imena Charlotte, Alice, Victoria, Olivia in Elizabeth. Foto: Reuters

Princ William in Kate sta se v nasprotju s prvim porodom izognila vprašanjem novinarjem, ko sta stopila na stopnice bolnišnice St. Mary v Londonu. Tako se je odločil zaščitniški princ, ki je želel obvarovati izčrpano soprogo pred dodatnim naporom.

"S Kate nista navdušena nad podajanjem izjav za javnost. William je spoznal, da je za Kate zelo težek dan in jo je zato želel obvarovati. Šlo je za premišljeno potezo princa, ki je tudi pri rojstvu Georgea menil, da je ena fotografija novorojenca popolnoma dovolj za medije," je dejal vir za spletni portal Hollywood Life.

A vseeno sta si William in Kate vzela nekaj trenutkov za čakajočo množico. Med tem sta si izmenjala tudi nekaj besed. Bralec ustnic je za britanski Telegraph dejal, da je beseda med njima tekla o mali princeski. Kate je skrbelo, ali jo zebe. "Ne, z njo je vse v redu," jo je pomiril William, a Kate je bila vztrajna, zato je predlagala, da jo neseta nazaj.

Vojvodinja Cambriška je deklico rodila v soboto ob 8.34, so zapisali na uradnem Twitterjevem profilu britanske kraljeve družine. Deset ur po porodu pa je Kate zapustila bolnišnico in se preselila v Kensingtonsko palačo, kjer so najnovejšo pridobitev britanskega dvora obiskali Katini najbližji.

Teorije zarote
Splet so sicer preplavile teorije zarote. Vojvodinja naj bi tako nosila umetni trebuh ves čas nosečnosti, princeso pa naj bi rodila nadomestna mama. "V njenih očeh ni bilo mogoče videti pogleda nosečnice. Primerjajte njen pogled s pogledom Diane, ko je rodila. Kate je samo igralka iz Buckinghamske palače, ona zagotovo ni rodila," je bila ena izmed "ugotovitev" bralk ruskega časopisa Komsomolskaya Pravda.