Naomi Watts je bila za oskarja nominirana za svojo vlogo v 21 gramih, številne nagrade pa ji je prinesel tudi film Davida Lyncha Mulholland Drive. Foto: EPA
Naomi Watts je bila za oskarja nominirana za svojo vlogo v 21 gramih, številne nagrade pa ji je prinesel tudi film Davida Lyncha Mulholland Drive. Foto: EPA
Diana je umrla leta 1997 v pariškem predoru, ko je njen voznik skušal ubežati paparacem. Foto: EPA

Za film z naslovom Caught In Flight (v prostem prevodu: Ujeta na begu) produkcijske hiše Ecosse Films trenutno iščejo kupce v Berlinu, kjer se je včeraj začel filmski festival.

Hirschbiegel, ki stoji za takimi nemškimi uspešnicami, kot sta Eksperiment in Propad, režira na podlagi scenarija Stephena Jeffreysa, produkcija pa naj bi se začela čez nekaj mesecev v Veliki Britaniji.

Film je oglaševan kot intrigantski portret valižanske princese Diane in njenih zadnjih dveh let življenja ter njenega iskanja osebne sreče v času, ko je postala velika mednarodna aktivistka in humanitarka.

Wattsova "počaščena"
43-letna oskarjevska nominiranka Wattsova, ki jo bomo kmalu videli v filmu The Impossible, kjer je njen soigralec Ewan McGregor, je dejala, da je "počaščena, da lahko igra to ikonično vlogo": "Princeso Diano so imeli radi po vsem svetu in veselim se že izziva igrati jo na velikem platnu."

Hirschbiegel pa je po poročanju Hollywood Reporterja povedal, da ima Wattsova v svojem igralskem naboru vse, kar je potrebno, da utelesi "toplino, človečnost in empatijo take svetovne ikone, kot je bila princesa Diana".

Vlogo "ljudske princese" so si sicer želele številne slavne igralke, med drugim se je nekaj časa omenjalo tudi britansko zvezdnico Keiro Knightley, v igri sta bili še Charlize Theron in Carey Mulligan, novembra pa je bilo že tako rekoč potrjeno, da naj bi vlogo dobila rdečelasa ameriška igralka Jessica Chastain, ki ji je lani uspel prodor leta s filmi kot Služkinje, Drevo življenja in Zaklonišče.