Reese si je privoščila 'pijačo preveč', nato pa je ob aretaciji svojega prav tako pijanega moža svojo jezo stresla na nič krivega policista. Foto: Reuters
Reese si je privoščila 'pijačo preveč', nato pa je ob aretaciji svojega prav tako pijanega moža svojo jezo stresla na nič krivega policista. Foto: Reuters

42-letni filmski agent je sum mož postave vzbudil z vožnjo po napačni strani cestišča in z vijuganjem čez polno črto. Ko so ga ustavili, so pri njem opazili "povešene veke, vodene in krvave oči", njegov dah pa naj bi močno smrdel po alkoholu. Test alkoholiziranosti je pri njem nato pokazal 1,39 promila alkohola v krvi, precej več od dovoljene meje (0,8) v zvezni državi Georgia.

37-letno igralko so aretirali zaradi neprimernega obnašanja - ker ni upoštevala navodil, da mora ostati v vozilu, so jo morali celo vkleniti. Po poročanju prič je bila Witherspoonova zelo vznemirjena, menda je namigovala, da se policisti samo izdajajo za može postave, upirala se je, Toth pa jo je poskušal pomiriti. Policistu je rekla: "Ali veste, kdo sem?" Ko je ta odgovoril, da ne in da mu zaenkrat ni treba vedeti njenega imena, je dodala: "Kmalu boste izvedeli, kdo sem. Znašli se boste v poročilih." Dodala je še, da ima kot ameriška državljanka pravico stati na ameriški zemlji.

"Globoko osramočena"
Po nekaj urah so oba izpustili, kmalu pa se bosta morala zglasiti na sodišču. Že v nedeljo se je par pojavil na newyorški premieri Reesinega novega filma Mud, menda sta bila videti dobro razpoložena, a igralka izjav ni dajala, po kratkem poziranju fotografom je odšla v notranjost kina.

Po poročanju agencije AP je Reese Witherspoon kmalu po tem v javnost poslala izjavo, v kateri je zapisala, da se "močno sramuje" besed, ki jih je izrekla ob aretaciji, in se opravičila. "Preveč sem spila in močno me je sram besed, ki sem jih izrekla. Bilo me je strah in bala sem se za moža, a to ni izgovor. Bila sem nespoštljiva do policista, ki je samo opravljal svoje delo. Besede, ki sem jih izrekla tisto noč, nikakor ne odražajo tega, kar sem, do policije čutim samo spoštovanje in za neprimerno obnašanje mi je zelo žal."

Več o dogodku ni želela povedati, domnevno "iz spoštovanja" do kazenskega primera, ki še poteka.