Med njene najbolj znane pesmi sodijo R.I.P., How We Do (Party), I Will Never Let You Down in Black Widow. Foto: Reuters
Med njene najbolj znane pesmi sodijo R.I.P., How We Do (Party), I Will Never Let You Down in Black Widow. Foto: Reuters
Rita Ora
Vedno poskrbi za kakšno nenavadno modno kombinacijo. Foto: Reuters

24-letna plavolasa pevka s pravim imenom Rita Sahatciu je na Otoku izjemno priljubljena, saj ji vsi priznavajo pevsko kakovost, v svetu mode pa je znana tudi po drznem slogu oblačenja. Nedavno je Rita ob Simonu Cowellu, Cheryl Fernandez-Versini in Nicku Grimshawu postala tudi ena izmed sodnic v resničnostni oddaji X Factor, a vzela si je toliko časa, da je na veleposlaništvu Kosova v Londonu sprejela visoko priznanje.

Oblečena v kratko obleko mornarske barve je pevka, ki je bila rojena v Prištini, a se je s starši, starejšo sestro in mlajšim bratom pri enem letu starosti preselila v Veliko Britanijo. "To je zelo čustven dan zame. Počutim se neverjetno, kar ne morem verjeti. Hvala, gospa predsednica, za to čast. Ta naziv bom nosila z velikim ponosom in odgovornostjo." Predsednica Kosova pa je Rito označila za "najuspešnejšo umetnico Kosova". Dogodka so se udeležili tudi Blair in njegova žena Cherie ter Ritina starša Vera in Besnik Sahatciu.

Kar nekaj časa čakali na državljanstvo
V pogovoru po prireditvi se je Rita spomnila svoje preteklosti: "Naša družina ni skušala nezakonito priti v Veliko Britanijo, je pa res, da kar nekaj časa nismo imeli britanskega državljanstva. Danes ga imamo. Bili smo v hudi stiski, saj se moj oče ni želel priključiti vojski, raje se je odločil, da bo vzgajal otroke. To odločitev sta sprejela mati in oče skupaj, saj sta želela za nas vse najboljše. Za to sem jima še danes hvaležna. Želela sta le, da dobimo primerno izobrazbo."

Dogodka se je udeležil tudi Blair, ki je vodil Veliko Britanijo v času, ko je Kosovo razglasilo neodvisnost. "Kot narod smo na ta dan čakali res dolgo. Veliki Britaniji bom vedno hvaležna, ker mi je dala toliko priložnosti, a vsak dan se spomnim tudi na rodno Kosovo," je dejala zvezdnica in dodala: "V to državo nisem prišla z velikimi pričakovanji. Nisem pričakovala, da bi postala vzor, kaj šele ambasadorka."

Rita Ora se je na britansko glasbeno prizorišče zavihtela z debitantskim albumom Ora leta 2012, ki je osvojil vrhove lestvic.