Dennis Rodman bije bitko z nekdanjo ženo. Foto: EPA
Dennis Rodman bije bitko z nekdanjo ženo. Foto: EPA

Poleg tega bo 51-letnik moral opraviti tudi 104 ure družbenokoristnega dela, se je odločil sodnik v kalifornijskem okrožju Orange. "Moj predlog je, da kot nekdanji športnik uporabite svoje sposobnosti motivatorja in pomagate ljudem v stiski," je nekdanjemu NBA-jevcu sporočil sodnik. Rodman je odgovoril, da bi rad storil kar koli koristnega za skupnost v bližini svojega doma, izrazil pa je željo, da bi delal z otroki.

Rodman je za zdaj rešil eno težavo, kmalu pa bo moral znova na sodišče, saj se spopada z obtožbami, da svoji nekdanji ženi Michelle Moyer dolguje več kot 800.000 ameriških dolarjev za preživnino otrok.

Dennisova odvetnica Linnea Willis pravi, da je po Michellinih besedah omenjeni znesek posledica tega, ker je Dennis svoji nekdanji ženi in otrokoma na mesec izplačeval 50.000 ameriških dolarjev preživnine, Dennis pa po določenem času naj ne bi bil več dolžan plačevati toliko denarja. Mesečni znesek plačevanja preživnine naj bi po novem znašal 4.500 dolarjev. 22. junija bo Dennis moral znova na sodišče, saj Michelle od njega terja omenjeni znesek.

Rodman naj bi v letu 2010 zaslužil "le" 150.000 ameriških dolarjev, njegova finančna svetovalka pa je dejala, da dolguje tudi veliko davkov.

Uničil ga je alkohol
Rodmana naj bi uničil alkohol, nekaj časa naj bi mu celo grozil bankrot, a je član hiše slavnih NBA dejal, da je zaradi igranja na ekshibicijskih tekmah po Evropi in Aziji zdaj finančno stabilen, da pa je daleč od zaslužka, ki ga je prejel v svojih najboljših košarkarskih dneh.

Košarkar, ki je bil v zvezi z Madonno, poročen pa je bil s Carmen Electra, je bil z Moyerjevo v zakonski zvezi pet let. Po besedah njegovih znancev ni bil vzoren oče svojima otrokoma, 11-letnemu D. J.-ju in 10-letni Trinity. Svoj denar je zapravil na zabavah. Lani pa so ga celo nagnali iz enega izmed angleških hotelov, ker je pijan žalil druge goste.