Petra Sanader že leta živi v ZDA, s sestro Bruno sta zavrnili pričanje proti očetu. Foto: Instagram
Petra Sanader že leta živi v ZDA, s sestro Bruno sta zavrnili pričanje proti očetu. Foto: Instagram

29-letna Sanaderjeva je v velikem jabolku predstavila svoj novi film, ljubezensko dramo A Blank, ki je nastala v neodvisni produkciji. V filmu igra glavno vlogo in je zanj tudi napisala scenarij.

Na Instagramu je nadobudna igralka ob kratkem odlomku iz filma zapisala: "Sinoči sem se videla na velikem platnu, hvaležna sem za ta trenutek. Hvala vsem, ki ste me prišli podpret." Kot pišejo hrvaški tabloidi, si je Petra, ki že več let živi v ZDA, v New Yorku ustvarila krog prijateljev, ni pa znano, kako pogosto se videva s svojo družino.

Razkošen, a "brezplačen" dopust na jahti
Hrvaško javnost je Petra razburila to poletje, ko je prav na omenjenem družbenem omrežju objavila fotografije s poletnega družinskega dopusta v Italiji na razkošni jahti, s čimer je spravila v težave očeta Iva, ki se je moral poleg vseh svojih sodnih težav zagovarjati še zaradi razsipnega ravnanja. Takrat so se pri Jutarnjem listu o Sanaderjevih spraševali: "Kje so, kaj počnejo, od kod jim denar za dopust na jahti, se na ta način delajo norca iz hrvaške javnosti?" Ivo Sanader je odgovoril, da je na jahti prijateljev z družino bival brezplačno, medijske zapise pa označil za natolcevanja in poskuse vplivanja na sodišče.

Preden je odšla v Ameriko, je Petra študirala na zagrebški Akademiji dramske umetnosti, tam je spoznala igralca Andreja Dojkića, s katerim sta na kratko skupaj živela, nato pa se razšla, domnevno zaradi njegovih skokov čez plot. Poleg Petrinih ljubezenskih težav je takrat pozornost javnosti pritegnilo tudi stanovanje, v katerem je bivala med šolanjem v ZDA, leta 2011 naj bi se morala zagovarjati tudi FBI-ju.

Seveda so ameriški zvezni preiskovalci iskali povezave med stanovanjem in finančnimi goljufijami njenega očeta, ki je leta 2012 zaradi korupcije pristal za zapahi, obsojen je bil na 10 let zapora, kazen so mu kasneje skrajšali na osem let in pol, dejansko pa je bil zaprt tri leta. Trenutno Ivo Sanader okreva po operaciji zaradi raka prostate. Naslednja obravnava na sodišču ga čaka 21. decembra.